11 februari 2016

Viadidakt upphör med uppdragsutbildningar

På grund av beslut i Katrineholms och Vingåkers kommuners fullmäktige förändras Viadidaktnämndens reglemente vilket bland annat innebär att Viadidakt upphör med personal- och uppdragsutbildningar efter den 29 februari 2016.

Så här påverkas du
-som INTE är anställd inom Katrineholms kommun

I och med att uppdragsutbildningarna upphör kommer samtliga personuppgifter och utbildningshistorik i vår databas att raderas för personer med anställning i alla andra organisationer än Katrineholms kommun. (OBS! Det gäller endast pesonal- och uppdragsutbildningar, inte grundläggande och gymnasiala kurser.)

Behöver du sammanställning på dina utbildningar?

Du som har gått en eller flera personalutbildningar genom Viadidakt och vill spara en sammanställning av dessa måste senast 29 februari själv logga in i ViaCompetence och "skriva ut CV". Alla uppgifter kommer att tas bort 1 mars.

Så här gör du

  1. Gå in på www.viadidakt.se/ansokan
  2. Klicka på "Skapa konto eller logga in på befintligt konto..."
  3. Ditt användarnamn är ditt personnummer (ÅÅMMDD-XXXX). Lösenordet har du själv valt när du skapade ditt konto. Kommer du inte ihåg lösenordet kan du skicka efter ett nytt genom att klicka på "Glömt lösenord". Det förutsätter att din registrerade e-postadress i systemet är korrekt.
  4. När du loggat in klickar du på rubriken "Avslutade aktiviteter" i menyn till vänster.
  5. Klicka därefter på ikonen "Skriv ut CV" som du hittar längst upp i högra hörnet.
  6. Välj vilka uppgifter du vill få ut i CV:t samt om du vill ha det som PDF eller Word-fil.

Behöver du hjälp, kontakta Viadidakts utvecklingsledare Johan Nygren (johan.nygren@viadidakt.se telefon 0150-578 99) eller Mari Johansson (mari.johansson@viadidakt.se telefon 0150-574 41).

Bakgrund

Under förutsättning att kommunfullmäktige i Vingåkers och Katrineholms kommuner under februari beslutar att förändra Viadidaktnämndens reglemente upphör Viadidakt med personal- och uppdragsutbildningar från och med 1 mars 2016. Viadidakts verksamhetssystem ViaCompetence övertas då av Personalavdelningen i Katrineholms kommun. De personuppgifter som finns i Viadidakts system får inte flyttas över till en annan myndighet som inte hanterar verksamhet för anställda i andra organisationer (till exempel Vingåkers kommun), uppgifterna är insamlade för ett visst ändamål som inte längre är aktuellt och måste enligt lag rensas innan verksamhetsövergången.

Så här påverkas du
-som ÄR anställd inom Katrineholms kommun

Viadidakts licens i verksamhetssystem ViaCompetence som hanterar uppdragsutbildningar övertas av Personalavdelningen i Katrineholms kommun. Du som har gått en personalutbildning genom Viadidakt och är anställd inom Katrineholms kommun 1 mars 2016 får dina personuppgifter och utbildningshistorik automatiskt överförda till personalavdelningen.

För mer information hänvisas till Viadidakts utvecklingsledare Johan Nygren och Mari Johansson övergår till personalavdelningen i Katrineholms kommun 1 mars 2016.

Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*