7 december 2016

Bättre chans till sysselsättning och utbildning för arbetslösa

2 miljoner extra har Viadidaktnämnden tilldelats för att under nästa år göra en satsning på aktivt försörjningsstöd för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden. Det stod klart i måndags när Viadidaktnämnden klubbade sin budget.

Satsningen innebär att personer som har försörjningsstöd och som står långt ifrån arbetsmarknaden, bland annat ska kunna erbjudas sysselsättning i kommunens regi. Projektet genomförs i samarbete med socialförvaltningen och service- och teknikförvaltningen.

- Tanken är att förflytta människor från passivitet till aktivitet och genom det få mer struktur på tillvaron, säger Gunilla Magnusson (S), Viadidaktnämndens ordförande.

Förutom att satsa på aktivt försörjningsstöd ska Viadidakt även arbeta för bättre tillgänglighet i form av både fysisk och digital tillgänglighet. Bland annat ska Röda huset på Kungsgatan få en hiss som ökar tillgängligheten. Den digitala delen handlar om att nya e-tjänster ska skapas och ansökningsprocessen ska digitaliseras.

Viadidakts driftbudget för 2017 är cirka 53 miljoner kronor vilket nästan motsvarar årets budget. Hela Viadidakts budgetplan går att läsa till höger.

 

Fler satsningar under 2017

Förutom ovanstående satsningat kommer Viadidakt bland annat satsa på

  • att utveckla Campus Viadidakt i form av fler utbildningar
  • att fortsätta arbeta med projekt som drivs med hjälp av extern finansiering, exempelvis projektet Integrationsbygget i Sörmland (IBIS), som bland annat handlar om psykisk ohälsa och språkträning
  • kompetensförsörjning inom vård och omsorg.


 

Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*

Relaterat

Viadidaktnämndens plan med budget 2017

Mer information

Nämndordförande Gunilla Magnusson,
telefon 070 625 03 20 eller 070 570 24 04