27 januari 2015

Viadidaktprojekt uppmärksammat av arbetsmarknadsministern

För att diskutera hur regeringen och kommunerna kan arbeta tillsammans för att minska ungdomsarbetslösheten har regeringen samtal med Sveriges kommuner under hösten och våren. Fredag 23 januari kom arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till Nyköping för att träffa länets kommuner.

En av de två satsningar som uppmärksammades i Sörmland var Viadidakts projekt Palladium som bedrevs 2009 till 2011. Viadidakt fanns på plats på träffen och berättade om projektet och arbetssätt som i dag till stor del lever vidare inom Viadidakts ungdomstorg.

Syftet med projekt Palladium var att öka den sociala sammanhållningen och ett inkluderande arbetsliv för ungdomar. Dessutom att förbättra samverkan mellan bland andra socialförvaltningarna, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Målet var att fler ungdomar skulle komma vidare på arbetsmarknaden eller i studier.

Projekt Palladium lyckades motivera ungdomar att känna hopp och framtidstro, något som gav över fyrtiotre procent av deltagarna kraft att skaffa arbete, börja studera eller gå vidare till annan sysselsättning.

Verksamheten som i dag finns inom Viadidakts ungdomstorg består bland annat av coachsamtal, studie- och yrkesvägledning, orienteringskurser med hälsa, personlig utveckling, samhällsinformation och studie- och yrkesinspiration.

Palladium lyckades motivera ungdomar att känna hopp och framtidstro, något som gav över fyrtiotre procent av deltagarna kraft att skaffa arbete, börja studera eller gå vidare till annan sysselsättning.
Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*