Eftergymnasiala studier på Campus Viadidakt

Tjej studerar

I Katrineholm och Vingåker finns Campus Viadidakt – ett lärcentrum med lokaler, teknik och service för dig som läser eftergymnasiala studier. 

Vi samarbetar med universitet, högskolor och YH-samordnare vilket gör att vi även kan erbjuda några av deras utbildningar på plats hos oss.

Campus Viadidakt är för dig som

  • studerar enskilt eller i grupp (oavsett distansstudier eller annan studieort) och är skriven i Katrineholms eller Vingåkers kommun
  • är skriven i någon annan kommun men läser en kurs eller ett program som Viadidakt erbjuder i samverkan med högskola/universitet eller YH-samordnare.

Student på Campus Viadidakt

De som studerar hos oss träffas ibland i studiegrupper eller studerar enskilt. Några kommer hit ofta och andra väljer campus som ett komplement när de inte kan sitta hemma. Vissa grupper har föreläsningar hos oss och får då sin undervisning via telebild. Många studenter nyttjar möjligheten att skriva tenta här och slipper lägga energi på att resa under tentamensdagen. Studenter som vill sitta enskilt kan boka ett av våra grupprum.

Centralt och tillgängligt alla veckans dagar

Vårt campus finns i Kullbergska huset (Bievägen 1B, Katrineholm) och på Åbrogården (Storgatan 55, Vingåker). Som student får du ett passerkort som gör att du har tillgång till våra lokaler alla dagar i veckan.

Ansök om passerkort

Teknik och service

På campus finns personal som gärna hjälper dig om du har frågor eller behöver teknisk support.

I både Katrineholm och Vingåker erbjuder vi

  • lokaler för enskilda studier eller i grupp
  • datorer, skrivare, programvaror, telebildanläggningar
  • studie- och yrkesvägledare
  • pentry, café och mötesplats
  • tentamensmöjligheter (det är alltid ditt lärosäte som godkänner tentamensort).
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*