Sommarens feriejobb i Katrineholm och Vingåker

Ungdomsledare och barn på Summercamp, foto: Hanna Maxstad

Varje sommar erbjuder Katrineholms och Vingåkers kommuner kommunala feriejobb för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg, barnomsorg och på Summer camp.

Vem får söka?

Sommaren 2018 erbjuds du som är född 2001 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer.

När och hur söker jag feriejobb?

Ansökan för sommaren 2018 är öppen 26 februari till 23 mars. OBS! Vi kan inte hantera sena ansökningar. För feriearbete på Säfstaholms slott i Vingåker gäller särskild ansökan, se länk nedanför.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Här ansöker du som är folkbokförd i Katrineholms kommun

Här ansöker du som är folkbokförd i Vingåkers kommun

Hur mycket tjänar man?

Lönen är 70 kronor i timmen plus semesterersättning.

Hur mycket får man jobba?

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Glöm inte att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor” och svara på ditt erbjudande. Tänk på att du kanske inte får den plats eller tidsperiod du valt. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

Detta gäller för dig som har får/har fått feriejobb

Läs information som du får med posten. Du kommer under maj månad att kallas till en informationsträff där du bland annat får skriva på ditt anställningsavtal. Tänk på att eventuell sjukanmälan ska du göra direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Frågor och mer information

Kontakta Viadidakts ungdomstorg på telefonnummer 0150-48 80 49.

Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*