11 september 2015

Astrid Lindgrens Värld

Som ett avslut på våra tre år tillsammans och som ett avslut på vårt projekt ”En värld full av böcker” så åkte alla elever i klass 3 tillsammans med sina lärare till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Denna resa blev möjlig tack vare ett bidrag från Kunskapsbanken. Tack säger vi till Kunskapsbanken!

På Astrid Lindgrens värld blev vårt första möte med poliserna Kling och Klang, men som tur var så såg vi snälla ut så vi släpptes in i Astrid Lindgrens underbara värld.

Poliserna Kling och Klang

Två barn samt Emils pappa

Självklart var vi tvungna att prova inte-stöta-marken-banan. Det blev bara en elev som fick blöta skor och det får vi väl räkna som godkänt.

Barn som går på stenar

När vi kom till Mattisborgen pågick repetitioner av den föreställning som skulle visas under sommarmånaderna. Alltid roligt att få se teater med duktiga skådespelare.

Mattisborgen

Nu blev det lite läskigt… Tengils soldater letar efter Jonatan Lejonhjärta.

Tengils soldater på en stenbro

Utemiljön på Astrid Lindgrens värld är fantastisk och vi hade tur att ha även härligt väder denna dag.

Barn som går ute

I Katthult utspelade sig ett skådespeleri på hög nivå. Vi fick se när Emil körde huvudet i soppskålen och lilla Ida hissades upp i flaggstången.

Häst och vagn

Emil hissar upp Ida i flaggstången

Killevippen!

Liten flicka och stor lampa Liten flicka och en stor dörr

Fröken fick godkänt av sina elever.Fröken går på styltor

Självklart besökte vi även Villa Villekulla och Pippi Långstrump för att fira hennes födelsedag. I år är det 70 år sedan Pippi Långstrump publicerades för första gången.

Pippi Långstrumps teater

På skolavslutningen fick alla elever i klassen en tablettask med Pippis Krumelurpiller. ”Äter du ett sådant här kan du leka tills du blir hundra år. Så här säger man: Kära lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur. Märk väl stur, inte stor.” Pippi Långstrump


Skicka ett tips om sidan till någon
Valla skola
Postadress: 641 61 Valla
Telefon: 0150-48 88 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Valla skola
* = Obligatorisk uppgift
*