28 februari 2018

Muralmålning ska förgylla måltiderna

Kökschefen vid Nyhemsskolan i Katrineholm menar att måltiden börjar redan när man går in i matsalen. Därför ska en vägg i matsalen prydas med en muralmålning med mat-tema.

Kökschefen Henrik Lilja omgärdad av elever hjälper muralmålaren Henrietta Kozica med det kreativa arbetet. Väggen kommer prydas av en fantasiskog som är fylld med mat, änglar och möjligen en chokladfontän.
Kökschefen Henrik Lilja omgärdad av elever, hjälper muralmålaren Henrietta Kozica med det kreativa arbetet. Väggen kommer prydas av en fantasiskog som är fylld med mat, änglar och möjligen en chokladfontän.
Foto: Geza Simon

Nyhemsskolans kökschef Henrik Lilja lägger nästan lika mycket tid på måltidsmiljön som på själva tillagningen av maten. Han vill skapa ett rum som ger ett varmt, tryggt och lugnt intryck.   
- Måltidsmiljön påverkar i allra högsta grad själva måltiden och smakupplevelsen. I en lugn och trygg miljö smakar maten bättre, säger Henrik Lilja.  

Sedan tidigare finns en 78 meter lång muralmålning i Katrineholm som konstnären Henrietta Kozica målade förra hösten. Henrik Lilja besökte muren och gillade det han såg och fick en idé. Henrik Lilja samlade en grupp elever och tillsammans med Henrietta Kozica började de att planera hur väggen ska se ut.

Henrietta Kozica kommer nu måla väggen efter barnens önskemål. Väggen/väggarna, som är på varsin sida av scenen i Nyhemsskolans matsal är ca. 3 meter breda och 5 meter höga. Målningen beräknas ta ungefär två veckor. 

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*