22 februari 2018

Äldreboenden får rättigheter

Katrineholms kommun ansöker om rättigheter att servera ett glas vin eller öl till boende och andra matgäster vid äldreboendena i Björkvik och Julita.  

Camilla Wiström avdelningschef, Anneli Hedberg ordförande Service och tekniknämnden och boende på Yngaregården Sivert Eriksson och Ros-Marie Yngerlöv samtalar.  Både Sivert och Ros-Marie välkomnar beskedet om serveringstillstånd.

Anneli Hedberg ordförande Service och tekniknämnden och Camilla Wiström avdelningschef samtalar med Sivert Eriksson och Ros-Marie Yngerlöv, boendes på Yngaregården Björkvik. Både Sivert och Ros-Marie välkomnar beskedet om serveringstillstånd. Foto: Geza Simon 

 

Nu är det dags för äldreboendena i Katrineholms kommuns kransorter att sätta guldkant på luncher och middagar. Nu söker kommunen serveringstillstånd för äldreboendena Yngaregården i Björkvik och Almgården i Julita. Sedan tidigare har boendet Igelkotten i Katrineholm tillstånd och även det planerade Dufvegården (ska stå färdigt 2020) med närmare 100 lägenheter, kommer att ansöka om serveringstillstånd.

 - Äldreboendena där vi ansöker om tillstånd är idag öppna för allmänheten. Vår ambition är att utveckla den naturliga mötesplats som våra matserveringar redan är idag. Vi har haft denna möjlighet på Igelkotten i många år och vi ser att det är uppskattat och att det fungerar bra. Därför vill vi utöka vår service även på landsbygden, Säger Anneli Hedberg (S) ordförande för Service och tekniknämnden.

  • Serveringstillståndet gäller alla dagar i veckan mellan 11.30 – 22.00.
  • Tillståndet gäller endast i matserveringen. Utbudet är vin, öl och starksprit.
  • Almgårdens matservering i Julita, är endast öppen för pensionärer och de boende samt personal.
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*