30 augusti 2017

120 statliga jobb till Katrineholm

Vid en presskonferens i Katrineholm på onsdagsförmiddagen meddelade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi att delar av Strålsäkerhetsmyndigheten och 120 jobb flyttas från Solna till Katrineholm.
– Det är fantastiskt roligt för Katrineholm, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Göran Dahlström och Stefan Löfven gör en munter stadsvandring i Katrioneholm.

På onsdagen kallade statsminister Stefan Löfven och civilminister Ardalan Shekarabi till presskonferens på Näringslivscentrum i Katrineholm. Nyheten de kom med var att delar av Strålsäkerhetsmyndigheten flyttas till Katrineholm. Idag arbetar drygt 300 personer på myndigheten och ungefär 120 av de jobben flyttas till Katrineholm.

– Återigen får vi bevis på att Katrineholm är en kommun med ett strategiskt bra läge mitt i en tillväxtregion. Inom en radie på 15 mil når vi en tredjedel av Sveriges befolkning. Vi har länge sett vår egen potential därför är det riktigt kul att regeringen väljer att placera Strålsäkerhetsmyndigheten här hos oss med motiveringen att vi har ett bra strategiskt läge, säger Göran Dahlström.  

 – Flytten av myndigheten ger också möjlighet för våra unga som lämnar Katrineholm för att studera på högskolor och universitet, att komma tillbaka och få ett kvalificerat jobb. Det här stärker vårt självförtroende som kommun. Känns också bra att vi just nu har 1300 nya bostäder under uppbyggnad för att kunna välkomna nya katrineholmare, avslutar Göran Dahlström.

Inriktningen är att omlokaliseringen ska vara genomförd den 30 november 2018.

Totalt kommer sju myndigheter eller delar av myndigheter, att utlokaliseras i Sverige.

Foto: Daniel Hjalmarsson

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*