11 mars 2016

PRESSMEDDELANDE: Vithajar på nätet, informationsdelning och datorhandledning - Digitala veckan

Get online week symbolaffisch

Finns det vithaj på västkusten? Är det sant eller falskt? Lär dig värdera texter på nätet med viralgranskaren Jack Werner. Årets Digitala vecka erbjuder föreläsningar, drop-in handledning och mycket mer.

Digitala veckan är ett initiativ på nationell nivå, där vi i Katrineholm är med för att inspirera människor att använda olika digitala verktyg både för nytta och för nöje. Under veckan erbjuds olika datorhandledningar med drop in för dem som vill lära sig mer eller bara komma igång med det digitala.

Vad betyder egentligen viralt? Genom ett enkelt klick på internet kan information snabbt delas över hela världen, och informationen kan komma vart som helst ifrån. Det är så lätt att bara dela vidare, men hur ska du kunna veta vilka historier som är äkta och vilka som bara är bluff? Är det sant att det finns vithajar vid västkusten? Viralgranskaren Jack Werner kommer till Katrineholm för att lära oss att viralgranska.

För att öka kunskapen kring e-tjänster håller Sörmlands sparbank, biblioteket och SeniorNet i olika informationsträffar under veckan. Mikael Lindberg föreläser om riskerna på nätet – om unga, sex och internet samt utsatthet på nätet.

14 – 19 mars på Kulturhuset Ängeln

Se hela programmet för digitala veckan här

För mer information kontakta:

Ann-Louise Törling - ansvarig för digital delaktighet i Katrineholms kommun
Telefon: 0150-576 25 eller 070-576 25 02
E-post: ann-louise.torling@Katrineholm.se