20 september 2016

Katrineholm mot toppen i företagsranking

För nästan ett decennium sedan var Katrineholms företagsklimat nere på knä. Företagsklimatet var 2009 rankat till plats 276 av 290 kommuner. Idag sju år senare återfinns Katrineholm på den övre tredjedelen, på plats 81. Men Katrineholm är inte nöjt – vi vill fortsätta klättringen.

Tillsammans klättrar de uppåt med Lars Härnström (M) kommunstyrelsens vice ordförande, Lars Erik Sandgren näringslivsutvecklare och Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.
Tillsammans med lokalt näringsliv klättrar de uppåt;  Lars Härnström (M) kommunstyrelsens vice ordförande, Lars Erik Sandgren chef för Tillväxt-Utveckling och Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.
Foto: Geza Simon

 

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor undersökning bland landets företagare. Den ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 20 september. Katrineholm är en av de kommuner som klättrar bäst i hela landet. Från plats 128 av landets 290 kommuner – till plats 81.

– Under alla mina år som kommunstyrelsens ordförande har jag aldrig varit med om detta tryck som vi just nu upplever i Katrineholm. Nya företag etableras här. Vi bygger bostäder som aldrig förr. Och företagare, föreningar och kommunen jobbar tillsammans för att göra kommunen till en bra plats att bo på och att driva företag på. Signalen som resultatet skickar till omvärlden är; Här är ett bra ställe att driva företag. Kom till oss så hjälps vi åt att tillsammans förverkliga ditt företagande, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

 – Näringslivet och kommunen har under de senaste åren gjort ett strålande jobb tillsammans! Vi har haft en långsiktig plan där vi målinriktat jobbat hårt för att stärka relationerna med kommunens företagare. Resultatet är bra men Katrineholm kommuns ambition är att fortsätta klättra, säger kommunstyrelsens vice ordförande Lars Härnström (M).

Katrineholm klättring från 276 till plats 81.

Mer information
Göran Dahlström
Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070 - 665 28 22
e-post: goran.dahlstrom@katrineholm.se 

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*