4 september 2015

PRESSMEDDELANDE: Ny solkarta guidar katrineholmare som vill satsa på solenergi

Idag lanserades Katrineholms kommuns nya solkarta – en digital tjänst på katrineholm.se för fastighetsägare som funderar på hur effektivt det är med solenergi.

Foto: Hanna Maxstad

I Sverige har vi goda solförhållanden och i Katrineholm finns det potential för att installera solenergi på många tak som annars inte används till något. Katrineholms kommun har därför tagit fram en karta över hela kommunen och som visar vilka tak och fastigheter som är lämpliga att installera solenergi på. Tjänsten är helt gratis och stödjer samtidigt kommunens mål kring hållbar miljö om att minska energiförbrukningen i kommunen och arbeta för hållbara energikällor.

Solkartan omfattar hela Katrineholms kommun med tillhörande tätorter.

- Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda den här tjänsten till invånarna i Katrineholm. Som kommun vill vi uppmuntra både invånare och företag till insatser som främjar miljön – allt för att bidra till ett hållbart Katrineholm för framtida generationer, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) tillsammans med bygg- och miljönämndens ordförande Martin Edgélius (M).

För mer information om Katrineholms solkarta kontakta energi- och klimatrådgivare Kjell Dävelid, telefon: 0150-570 830150-570 83 .

 

Solenergidagen 19 september!

Nyfiken på solenergi och hur det fungerar? Den 19 september anordnar Katrineholms kommun en solenergidag där de som är intresserade av solenergi har möjlighet att besöka några visningsanläggningar runt om i Katrineholm. Alla är välkomna och besöken är kostnadsfria. Läs mer i högerspalten.

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*