15 september 2015

PRESSMEDDELANDE: Katrineholm behåller positiv placering i prestigefylld företagsranking

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en stor enkätundersökning bland landets företagare som ligger till grund för deras prestigefyllda ranking som publicerades idag den 15 september. Katrineholm tappar 7 placeringar och hamnar i år på plats 128 av landets 290 kommuner – resultatet betraktas ändå som positivt då företagsklimatet i kommunen visar på tydlig framgång. Näringsliv på landsbygden, foto: Hanna Maxstad

Enligt Svenskt Näringsliv är förändringar enskilda år på plus eller minus 20 placeringar (eller mindre) så pass små att det kan ses som ett i stort oförändrat läge. Katrineholms kommun planerar nu för nästa steg: att lyfta från en plats strax under 100 till topp 50 – något som kräver ett stort engagemang från hela den kommunala organisationen.  

–  Företagsklimatet i Katrineholms kommun blir bättre och bättre dag för dag, och näringslivet och kommunen har under de senaste åren gjort ett strålande jobb tillsammans! Vi är en modern och kaxig kommun i Stockholms närhet som också har mycket mer på gång när det gäller fortsatt klättring i olika mätningar, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) tillsammans med kommunstyrelsens vice ordförande Lars Härnström (M).

Katrineholm har, tillsammans med näringslivet, jobbat hårt för de positiva resultat och ständiga förbättringar som gjorts under de senaste åren. Bilden nedan visar utvecklingen av Katrineholms ranking från 2004 till 2015.

Statistik som visar Katrineholms ranking mellan åren 20104 och 2015

Varför görs rankingen?

Varje år sammanställs en ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. Syftet med rankingen är att visa på var det är bäst att starta och driva företag i Sverige. En kommuns rankingplacering beror på företagares svar från enkätundersökningen och statistik. Undersökningen genomförs bland Svenskt Näringslivs medlemsföretag. 

Mer information och kontakt:

Lars-Erik Sandhgren 

Chef Näringsliv och samhällsutveckling 
Telefon: 0150-572 06 
E-post: lars-erik.sandhgren@katrineholm.se@katrineholm.se 

Lars Hågbrandt 
Chef samhällsbyggnadsförvaltningen 
Telefon: 0150-570 79 
E-post: lars.hagbrandt@katrineholm.se 

Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*