19 februari 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus och med mamma Päivi Myllymäki.

Bild: Från vänster: mamma Myllymäki, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus.

Bild: Från vänster: mamma Päivi Myllymäki, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande, Tommy Myllymäki och Kristofer Winnerhed, köksmästaren på Julita Wärdshus. Foto: Geza Simon.

 - Vi är väldigt glada att Tommy är intresserad att ta sig an Stadsparken. Konceptet han presenterade är precis som vi tänkt oss; en tillgänglig mötesplats mitt i Katrineholms hjärta. Jag tror detta blir uppskattat, inte bara av katrineholmarna utan även av tillfälliga besökare som affärsresenärer, turister, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande.

 - Jag har haft ögonen öppna länge på en lokal i Katrineholm. När Stadsparken dök upp, ja det var jätteintressant. Känslan vi vill skapa med Stadsparken är att den ska vara ombonad och välkomnande. Det ska vara en mötesplats, du ska kunna äta middag, lunch såväl som att bara ta en kopp kaffe eller ett glas vin, säger Tommy Myllymäki.

25 olika aktörer har visat intresse för Stadsparken. Av dem fick 9 chansen att presentera sitt upplägg.

Förhoppningen är att Stadsparken ska öppna 6 juni i år. Inomhus kommer det att finnas cirka 60 sittplatser. Råvarorna ska vara lokalproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

Om Tommy Myllymäki

  • Tommy Myllymäki, född 31 juli 1978 i Katrineholm. Utsågs till Årets kock 2007
  • Han driver Julita Wärdshus utanför Katrineholm
  • Efter utbildning på restaurangprogrammet Lindengymnasiet i Katrineholm började han sin karriär hos Erik Lallerstedt på bland annat Gondolen och Eriks bakficka
  • Myllymäki deltog och vann matlagningstävlingsprogrammet Kockarnas kamp hösten 2012.
  • 2013 gav Tommy Myllymäki ut sin första egna kokbok, boken Såser 
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*