15 november 2018

Bra tillväxt i Katrineholm

Det går bra för näringslivet i Katrineholm. Så bra att Katrineholm placerat sig tvåa i Bästa Tillväxt i Södermanlands län 2018. Undersökningen premierar en bred och stabil tillväxt i det lokala näringslivet.

Sigill från SYNA - Bästa tillväxt 2018

– De tre senaste åren har vi placerat oss etta, tvåa och nu tvåa igen. Utmärkelsen är definitivt en bekräftelse på att det går bra för näringslivet i Katrineholm. Och det stämmer överens med min egna bild, det gäller såväl våra mindre som våra stora företag. Vi ser också ett intresse från företag som vill etablera sig i Katrineholm, säger Stefan Toll näringslivschef.

– Under de senaste åren har vi tillsammans med våra kompetenta företagare prioriterat tillväxten i kommunen. Nu ser vi resultatet av allt det vi gjort. Tillväxt är en förutsättning för att säkra välfärden inför framtiden. Konkurrensen med andra kommuner när det gäller invånare, arbetskraft och näringsliv kommer att öka, vilket innebär att tillgången till bostäder, arbetstillfällen och goda pendlingsmöjligheter kommer att få ännu större betydelse. Företagen, bland annat i Stockholmsregionen, ser att det finns goda möjligheter till etablering och utveckling här i Katrineholm, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Om Bästa Tillväxt

Utmärkelsen delas ut av kreditupplysningsföretaget Syna varje år sedan 2007. Bästa Tillväxt utser en vinnare i varje län och utgår helt och hållet från företagens bokslut. Syna mäter tre olika kriterier hos alla aktiebolag i Sverige och ser hur dessa förändras mellan de två senaste boksluten. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. På så sätt skapas ett tillväxtindex som gör att kommunerna i ett län kan jämföras med varandra.

På första och tredje plats i Bästa Tillväxt i Södermanlands län kommer Eskilstunas respektive Vingåkers kommuner. 

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*