22 mars 2017

Skolmaten hamnade i finrummet

Under tisdagen visades utställningen "Mat är liv och lust - ur vardagen på Kupolens skolrestaurang", en utställning som väcker tankar om skolmatens oförtjänt dåliga rykte.

Kocken Mikael Lundkvist har fotograferat sin vardag i skolmatköket och genom sina bilder har han även gjort skolmaten vacker. För honom är det extra betydelsefullt att få visa upp en annan sida av skolmaten. 

- Det är kul att få prata om vad vi gör i skolmatköket. Tidigare har det inte varit så roligt när jag träffat andra kockar som jobbar på fina restauranger men nu finns en stolthet som man bär med sig i ryggsäcken då det är bra käk. Att det kom så många hit till vernissagen är också en positiv bekräftelse på att många tycker om mina tavlor och att det finns ett intresse för att prata skolmat.

Flera skolelever som går på Södra skolan håller med om att maten blivit mycket bättre och de märker att även personalen i skolrestaurangen bär på en stolthet.

- För några år sedan var maten kanske inte så rolig, maten blev körd till den skola jag gick på tidigare och det var inte så stor variation. Men nu är det jättestor skillnad och jag går till skolrestaurangen för att jag vill äta, inte för att jag måste, säger Nadja Hausmann.

Hon får medhåll av Linda Olsson, Clara Echardt och Kaisa Elf.
- Bra och fräsch mat, säger Clara.

- Ja, positivt att det också finns så många bra sallader och variation bland grönsakerna, säger Kaisa. 

Vill du se bilder från vernissagen?
Besök gärna vår facebooksida

Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*