16 mars 2017

Katrineholms kommun kammade hem året Silvergryta

LRF Södermanland prisar Katrineholms kommuns för arbetet med att servera sörmländsk mat lagad från grunden i den offentliga verksamheten.

Extra fokus på klimatsmarta måltider, råvaror i säsong och mer grönsaker. Det har gjort att LRF Södermanland delar ut 2017 års Silvergryta till Katrineholms kommun, den 25:e i ordningen.

– Det finns ett stort engagemang ute i våra kök och från våra medarbetare att laga bra och god mat från grunden, det märks inte minst på det gensvar vi får från våra gäster när vi använder lokalt och svenskt. Att vi nu får det här priset betyder jättemycket, säger Robert Henriksson som är enhetschef för Mat och Måltider på Katrineholms kommun.

”Katrineholms kommun, en förebild för många”

Genom sitt arbete stärker de det lokala näringslivet och visar att de är öppna för nya samarbeten, skriver LRF Södermanland i sin motivering. Priset delas ut under torsdagskvällen på LRF Södermanlands årsstämma som i år hålls i Flen.

– Det är jätteroligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete med att stötta svenskt och i synnerhet sörmländskt jordbruk. Extra roligt är det att se att vårt härliga samarbete med lokala leverantörer smittat av sig på andra kommuner och att även LRF ser vår arbetsmodell som något positivt att lyfta fram, säger Susanne Larsson.


Kontaktpersoner:

Robert Henriksson, enhetschef Mat och Måltider, tel 070-570 1730
Susanne Larsson, enhetschef Mat och Måltider, tel 073-055 0925 

Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Mat och måltider
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*