7 augusti 2017

Grå mur får färg

Ingrid 96 år bor på norr i Katrineholm. Under en av hennes promenader tillsammans med ledsagare Emelie Lindblom berättade hon att muren vid Wengströmska villan skulle bli fin med lite färg. Emelie skrev till kommunen och berättade om Ingrids önskan.

Göran, Ingrid och Emelie framför muren.
Göran, Ingrid och Emelie framför muren.

Utmed Bondegatan, nedanför den vackra, anrika Wengströmska villan löper en grå, sliten 78 meter lång mur. Ingrid 96 år har promenerat längs med muren många gånger. Under en av hennes promenader stannade hon och hennes ledsagare Emelie Lindblom, till på motsatt sida för att vila en kort stund i den värmande sommarsolen. Ingrid och Emelie betraktade den gråa, trista muren. Den skulle behöva piggas upp med lite färg, tyckte Ingrid. Emelie tyckte också idén var bra och frågade om hon kunde få skriva och berätta detta för kommunen. Via ett facebookinlägg skrivet av Emelie fick Göran Dahlström kännedom om Ingrids önskan.

Muren är totalt 78 meter lång och 2 meter
Muren är 78 meter lång och 2 meter hög på de högsta ställena. 

 

– Jag går här ibland men inte reflekterat över muren, man blir hemmablind. Det är ett mycket bra förslag. Det kommer dessutom rätt i tiden eftersom det kommer ske mycket här på norr de närmaste åren.  Ny grundskola, flera nya bostäder är planerade att byggas. Då är det lämpligt att se över hela norr hur man kan öka trivseln. Det här är ett bra sätt, tycker Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.   

Under hösten kommer kultur och fritidsförvaltningen att kika på fler ställen i kommunen som kan behöva lite färg. De kommer också leta efter personer som kan måla och tillsammans med dem ta fram lämpliga motiv. Muren vid Wengströmska villan blir förhoppningsvis målad under våren 2018. 

FOTO: Geza Simon

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*