23 november 2017

DollarStore till Katrineholm

Under en pressträff idag meddelades att lågpriskedjan DollarStore öppnar butik i Katrineholm hösten 2018.

Thomas Hansen VD för CT Development AB, Mats Lundevaller Mark och exploateringschef och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande presenterar under en pressträff nyheten om DollarStores etablering i Katrineholm.
Thomas Hansen VD för CT Development AB, Mats Lundevaller Mark och exploateringschef och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande presenterar under en pressträff nyheten om DollarStores etablering i Katrineholm. Foto: Geza Simon

Idag presenterades en ny etablering I Katrineholm. Vid Lövåsen kommer DollarStore att öppna sina portar för katrineholmarna, september 2018. Butiken, vars byggstart är vid årsskiftet kommer vara på 3000 kvadratmeter.

– När jag tillträdde för 12 år sedan var läget annorlunda. Då undrade jag ibland hur det skulle gå för Katrineholm. Idag är det något helt annat. Vi får nyetableringar i bra takt och flera intressenter knackar på kommunportarna. Idag kunde vi presentera DollarStore som nyetablering, det tycker vi är jätteroligt. Vi har jobbat ett tag med det här, nu är det klart, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Tomten på 8500 kvadratmeter säljs för 2 125 000 kronor till CT Development AB.
Försäljningen tas upp för beslut i kommande kommunstyrelsemöte, den 29 november.

Ritning där DollarStore kommer bygga sin butik om 3000 kvadratmeter.
Här, bakom Biltema kommer DollarStore bygga sin butik om 3000 kvadratmeter. Byggstart vid årsskiftet. Dörrarna slås upp för katrineholmarna september 2018.

 

Om DollarStore

Hösten 1999 invigdes den allra första DollarStorebutiken i Billsta, strax utanför Örnsköldsvik. Butiken var 400 kvadratmeter med försäljning av husgeråd, städartiklar och underkläder. Framgången var ett faktum. Idag är DollarStore Sveriges snabbast växande lågpriskedja med 53 butiker runt om i Sverige. DollarStore har ett kontor i Svenstavik i Jämtland och ett i Kista i Stockholm.

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*