31 maj 2016

Vårbuffén 2016

Göran Dahlström

Vårbuffén är en årligen förekommande träff där näringsliv, politiker och tjänstemän från Katrineholms kommun samlas för att dela med sig av nyheter, trender och framtidsvisioner.

Måndagens vårbuffé dukades egentligen upp redan förra veckan då Svenskt Näringslivs enkätundersökning av företagsklimatet i Sverige, visar att Katrineholms kommun förbättrar sitt resultat mest i länet.

Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande, hälsade 90 gäster välkomna till Stora Djulö herrgård där han berättade att det är viktigt att gå i takt med Stockholm, Sveriges tillväxtmotor.

– Katrineholm klättrar i olika mätningar, nu senast i Svenskt näringslivs ranking. Vi behöver tillväxt för att klara att bygga ut välfärden för framtida generationer och våra äldre. Näringslivet och kommunen kan tillsammans bidra till kommunens utveckling och vara samhällsbyggare. Vi behöver till exempel fler bostäder, restauranger, en bra och trivsam plats att bo och verka på.

Anders Ohlsson

MiO:s VD Anders Ohlsson, berättade att de öppnar butik på Lövåsområdet i augusti i år.

– Till hösten finns  71 butiker i Sverige, när Mio etablerar sig i Katrineholm. Just nu pågår rekrytering av nya medarbetare till verksamheten och vi ser fram emot att välkomna katrineholmarna till den nya butiken.

Tilda Forsgren

Tilda Forsgren,  Rapide for brows, gav en målande bild av hur hon och hennes mamma gick från att komma på en idé om att öppna Sveriges första frans- och brynbar till att äga en kedja av frans- och brynbarer i Sverige och Norge.

– Vi är och ska vara ett ledande och innovativt företag för fransar och ögonbryn. Vi har idag cirka 40 anställda, har 12 frans- och brynbarer i fem olika städer. Vi har också planer på att bilda en Akademi för att yrkesverksamma inom branschen från hela Europa ska komma till Katrineholm för att gå på våra utbildningar.

Mattias Eliasson

Mattias Eliason, orderchef på Kronfågel Valla började med att säga att Kronfågel är Sveriges största kycklingproducent och har ett starkt varumärke.

– Kycklingmarknaden i Sverige växer kraftigt och kommer fortsätta växa de närmaste åren.  Anläggningen i Valla räcker inte till för att möta efterfrågan på kycklingprodukter från dagligvaruhandel, restauranger, storhushåll, livsmedelsindustri och export. Vi ska bygga ut anläggningen i Valla och bygga en ny anläggning i södra Sverige.

Jessica Sjögren

Jessica Sjögren, projektledare för Katrineholm 100:

– Katrineholm fyller 100 år. Tänk dig en stjärnspäckad gratiskonsert. En musikfest och tidsresa utöver det vanliga, tillsammans med både lokala och kända artister. En upplevelse som även lockar människor utanför Katrineholm att komma hit. Målet är en publik på 15 000 personer lördagen den 12 augusti till Djulö. För att nå dit söker vi 100 företag som kan stödja projektet med 10 000 kr. Vi söker också sex guldsponsorer som vill gå in med 50 000 kr vardera.

 

 

Medverkande:

MIOs etablering på Lövåsen – Anders Ohlsson, VD och grundare Ols Möbler

Rapid for browse, med hela Sverige som arbetsfält – Tilda Forsgren, grundare och ägare

Kronfågels positiva utveckling i Valla – Mattias Eliason, orderchef Kronfågel Valla

Katrineholm fyller 100 år som stad – Jessica Sjögren, projektledare för Katrineholm 100

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*