27 maj 2016

Picknick i äppellunden

Med en gemensam picknick uppmärksammade vi idag äppellunden i Nävertorp. Barn och pedagoger från förskolorna Näverstugan och Stavstugan kalasade på äppelpaj och vaniljsås tillsammans med pensionärer från Strandgården.

picknick i äppellunden, Göran Dahlström och några barn fikar på äppelpaj

 

Äppellunden planterades för snart tre år sedan för att uppmärksamma och fira Carl XVI Gustafs 40 år på tronen. Kungaparet fick tre äppellundar, en i Eskilstuna, en i Nyköping och en här i Katrineholm, i gåva från kommunerna och länsstyrelsen. De bad kommunerna att plantera dessa äppellundar där de kunde vara till gagn för medborgarna. Vi valde att plantera vår lund i Nävertorp vid Strandgården, där medborgare, ålderdomshemmet, förskolor och grundskolor kan ha värde av den. Trots ett tråkigt väder med risk för regn samlades en glad skara kring Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande, när han hälsade alla välkomna.

Barnen vattnar äppelträdet

 

-          Nu ska vi bara vänta och se när det börjar bli äpplen på träden. De äpplena behöver ni inte gå ut hit för att palla, utan det är bara för alla som vill ha att ta. Klargjorde Göran Dahlström för en samling av förnöjt skrattande pensionärer. Göran avslutade med att komma med ett löfte till alla som var med och fikade – Jag lovar att det blir sommar till sist!

Barnen uppträder för Strandgårdens boende med sång

 

Picknicken avslutades med att barnen i samlad grupp från båda förskolorna uppträdde med sånger för Strandgårdens boende. De sjöng sånger som imse-vimse-spindel, bä bä vita lamm och krokodil-låten. 

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*