1 juni 2016

Nytt pris i Ekomatsligan

Katrineholm har uppnått de Nationella Ekomatsmålen i år igen, vilket innebär att Katrineholm fortsatt är med i den nationella Ekomatsligan.

Vi har i dagsläget 34 % ekologiska livsmedel. Faktum är att vi inte bara uppnår utan även ligger över de nationellt satta målen. Detta trots att målen höjts med 5 % till 30 % i år. För denna bedrift har Katrineholms kommun fått motta ett fint diplom av den kände tv-konditorn Sébastien Boudet vid en ceremoni på Ekomatscentrum i Stockholm. Det mottogs av Marita Svensson och Atina Duric från Lövåsgårdens kök.

Marita Svensson och Atina Duric flankerar Sébastien Boudet med sitt mottagna diplom. Foto: Robert Henriksson

- Vi vill stå kvar på en hög nivå ekologiskt såklart men det gäller att ha en balans för att laga mat med en hållbar inriktning. Det finns kommuner som ligger på uppåt 70 % ekologiskt, men då köper de utländskt kött till exempel, berättar Robert Henriksson enhetschef för Mat & Måltid i Katrineholms kommun.

 Det gör inte Katrineholm. Här används enbart svenskt kött, svensk kyckling och svenska spannmål. Kommunen köper även mycket närproducerat för att komma bort från långa transporter och annat som belastar miljön.

- Men, det är otroligt roligt att det sker en uppskattning nationellt för de kommuner som verkligen satsar och klarar målen. Det är viktigt att få erkännande för att vi arbetar för en hållbar miljö med hållbara råvaror och det är väldigt roligt att personalen i våra verksamheter får känna det, avslutar Henriksson.

Heja Katrineholm och Klimatsmart ekomat!


Fakta

Ekomatscentrum är en förening som driver ekomatsfrågor nationellt.

Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*