2 mars 2016

Katrineholm topp tio i solcellstoppen

Katrineholm finns på åttonde plats i landet på antalet kilowattimmar som utvinns ur solenergi. Det visar en kartläggning som Svensk solenergi har gjort utifrån Energimyndighetens elcertifikatsstatistik.

Människor i lantlig miljö med en stark sommarsol bakom några träd.
Solen är än så länge en ganska outnyttjad energikälla. Men på senare år har användandet av solceller ökat. Dels har priserna på solceller sjunkit och dels har priset för bygglov sänkts. Detta anses som några av de tyngsta anledningarna att fler och fler får upp ögonen för solen som energikälla. Foto: Hanna maxstad 

Under senare år har antalet solceller i landet ökat. Enligt Energimyndighetens elcertifikatsstatistik Solenergin, står solen för endast 0,1 procent av Sveriges totala elproduktion. Det kan jämföras med Tyskland och Italien där den står för 8 procent.

Bäst i landet är Linköping följt av Västerås och Stockholm. Katrineholm hamnar på en åttonde plats i landet. Läs hela artikeln i DN via länken här intill.

Källa: www.dn.se

Solkartan

Du vet väl att i Katrineholm finns det potential för att installera solenergi på många tak som annars inte används till något. Vi har därför tagit fram en solkarta över hela Katrineholms kommun och som hjälper dig som är villa- och fastighetsägare att bedöma potentialen för solenergi från ditt tak. Klicka på länken här intill och kolla hur bra ditt tak kan ta emot solenergi. 

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*