12 maj 2016

Invigning av utomhusgym i Valla

Onsdagskväll den 11 maj invigdes ett nytt utomhusgym i Katrineholms kommun. Denna gång i Valla, vilket är det första utegymmet i en av kommunens kransorter.

Göran Dahlström testar ett av redskapen.

Runtom i Katrineholm finns det utomhusgym till den som känner för att träna gratis och vilken tid på dygnet som helst. Nu var det dags för en av kommunens kransorter att få sitt eget utegym.

Invigningstalet hölls av Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande och Anneli Hedberg (S), ordförande i service och tekniknämnden och folkhälsorådet.

– Det började för cirka ett år sedan då Sockenrådet i Valla Sköldinge, via ett brev begärde att få ett utegym även i Valla. Kommunen ska jobba för att skapa förutsättningar för en god folkhälsa därför står vi här idag och inviger erat egna utegym. Senare i sommar kommer även Julita få ett utegym, sa Göran Dahlström.

Göran Dahlström och Anneli Hedberg inviger gymmet.

Efter invigningen med sedvanliga bandklippningen bjöd Genneorkestern på 40- och 50-talsmusik. Sockenrådet Valla – Sköldinge ordnade tipspromenad och lotteri.

Idag finns fem utegym i kommunen och ett till är planerarad att byggas i Julita. Innan mandatperiodens slut ska ytterligare tre platser i kransorterna få utegym. Till gymmen kan du gå när du vill för att få lustfylld motion. Eller om du vill bränna av ett riktigt hårt träningspass. Eller bara umgås med andra. Utegymmen lämpar sig från barn till våra äldsta invånare. Här hittar du kommunens samtliga utegym. 

Genneorkestern underhöll under hela invigningen

FOTO: Geza Simon

Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*