5 september 2016

Fullspäckat program under årets Trafikantvecka!

Tidigare år har Katrineholms kommun uppmärksammat Trafikantveckan genom att erbjuda fria bussresor inom kommunen. I år satsar vi högre och deltar med ett veckolångt program - fullspäckat med spännande aktiviteter kopplat till hållbart resande.

Program

Här nedan hittar du exempel på några av aktiviteterna som anordnas under Trafikantveckan. Alla aktiviteter är helt kostnadsfria! Hela programmet hittar du i högerspalten.


FILMVISNING: Bikes VS Cars

När: torsdag 8 september klockan 18-20.
Var: Perrongen i Lokstallet, Östermalmsgatan i Katrineholm.

Vi smygstartar Trafikantveckan med en visning av filmen Bikes VS Cars - en svensk dokumentärfilm i regi av Fredrik Gertten. Filmen handlar om kampen mellan cyklister och massbilismen. I filmen får du möta aktivister och tänkare som kämpar för bättre städer och ett hållbart resande.


Popup-park på Fredsgatan!

När: fredag 16 september klockan 10 till lördag 17 september klockan 15.
Var: Fredsgatan, korsningen mot Vasavägen.

Under fredagen och lördagen händer något oväntat i Katrineholms centrum. En så kallad popup-park tar plats på Fredsgatan. En popup-park är en tillfällig park som dyker upp i staden en kort tid och sedan försvinner igen. Under de två dagarna stängs gatan av för biltrafik och istället livas platsen upp av parasoll, sköna sittplatser, hopphage för barn och strandkänsla. Kom och umgås på Katrineholms tillfälliga popup-park och upplev Fredsgatan på ett nytt sätt!

Avstängningen påverkar all motortrafik som omdirigeras via skyltning. Inga parkeringsplatser påverkas av avstängningen.


Invigning av Katrineholms första cykelgarage!

När: fredag 16 september klockan 12-13.
Var: Cykelparkeringen vid Fabriksgatan i Katrineholm

Var med när kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström och samhällsbyggnadschef Lars Hågbrandt klipper bandet till Katrineholms nya cykelgarage!

Cykelgaraget är Katrineholms första låsta parkeringshus för cyklar. Garaget, som byggts under sommaren, ska göra det enklare för tågpendlare att ta cykeln till- och från tågstationen. Cykelgaraget är tillgängligt dygnet runt och du parkerar enkelt, tryggt och säkert alldeles intill anslutande tåg- och busstrafik.

På invigningen kan du gå en tur i parkeringsgaraget och även registrera dig för prova-på-dagar (kräver smartphone och mobilt bankID).

Illustration som föreställer en glad cyklist

 


Seminarium: Hur transporterar vi oss i framtiden?

– Välkommen till en inspirerande kväll om hållbart resande!
När: onsdag 21 september klockan 18-20.30
Var: Safiren i Katrineholm.
Anmälan: Anmäl dig nu eller senast den 16 september via e-post: samhallsbyggnadsforvaltningen@katrineholm.se eller telefon: 0150-577 00. Ange eventuella allergier.

Hur hänger det globala och lokala ihop när det gäller hållbara transporter? Vi inspireras av några lokala initiativ i Katrineholm, bland annat kring förnybara bränslen. En politikerpanel diskuterar hur vi kan göra mer och samtidigt bli ännu bättre – företag, individer och samhället tjänar på att resa hållbart!
Beatrice Rindevall, foto:
Moderator: Beatrice Rindevall, redaktör för Supermiljöbloggen och chefredaktör för den populärvetenskapliga tidningen Extrakt. Fossilfria transporter är en hjärtefråga, och hon kämpar för att media ska blir bättre på att uppmärksamma kommunernas miljöpolitik.

Mattias Goldmann, foto: pressbild
Föreläsare: Mattias Goldmann, VD Fores

Från globalt till lokalt
Vad är det som händer ute i världen och hur påverkar det oss? Vilka målsättningar finns uppsatta för klimat och hållbarhet? Hur ska vi transportera oss i framtiden, vilka förändringar krävs? Fossilfri fordonsflotta, vad är det? Vad ska vi göra lokalt?

Samhällsbyggnadsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Samhällsbyggnadsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*