21 maj 2015

Vårbuffé 2015

Vårbuffén är en årligen förekommande träff där näringsliv, politiker och tjänstemän samlas för att dela med sig av nyheter, trender och framtidsvisioner. Tema för sammankomsten i år var Logistikcentrums positiva utveckling.

Vårbuffén är en mångårig tradition där Katrineholms kommun arrangerar en mötesplats för näringsliv, politiker och tjänstemän. I år var platsen för träffen St Djulö Herrgård och temat var Logistikcentrum.

Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande hälsade alla 80-talet gäster välkomna där han berättade att det är viktigt att gå i takt med Stockholm, Sveriges tillväxtmotor.

Göran Dahlström hälsar alla till Vårbuffén välkomna.
Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande. FOTO: Maria Magnusson


 – Ska Katrineholm göra någonting bra i framtiden gäller det att vi gör det ihop med huvudstaden. Det gäller att vi marknadsför oss hårt; Det är här man ska jobba, det är här man ska bygga bostäder och det är här man ska bo för att kunna pendla.

Gustaf Hermelin VD för Catena var den som stod för, kanske den största nyheten under kvällen då han meddelade innehållet ur ett pressmeddelande som gick ut tidigare under dagen:

 – Catena har tecknat ett 5-årigt hyresavtal i Katrineholm med Van Dieren International BV. I samband med tecknandet av kontraktet startar nu byggnationen av Catenas första volymterminal som vi räknar med kommer stå klart under våren 2016. Van Dieren ska hyra en yta om 2000 kvadratmeter med option på ytterligare ytor.

 – Vill också nämna att jag aldrig varit med om att få ett bygglov så fort som i den här kommunen. Det gick på en vecka!

Catenas VD Gustaf Hermelin pratar om deras satsning vid Logistikcentrum.
Gustaf Hermelin VD för Catena. FOTO: Maria Magnusson


Övriga aktörer vid Logistikcentrum, som också deltog under Vårbuffén, är Nordic Bulkers, Ljungberg & Fritzoe samt Gillstam & Lindström AB

Innan kvällen övergick till buffé och mingel fick Lars Härnström kommunstyrelsens vice ordförande, presentera det nya Näringslivsrådet.

 

Näringslivsrådet

Patrik Andersson, Ericsbergs Säteri 

Hans Tolbäcken, Byggteknik  

Anna Berg, Nordea   

Henrik Carlsson, Stenta Gård

Jessica Ohlsson, Heimstaden 

Marcus Andersson, IUC  

Hans Bohman, Bodycote   

Sarah Arvidsson, Hotel Statt   

Louise Magnusson, KFV Marknadsföring  

Mattias Forss, Forss Webservice  

Victoria Lindkvist, Sköna Gertruds Te & Kaffe

Representanter från kommunen: Lars Hågbrandt chef samhällsbyggnadsförvaltningen,  Lars Erik Sandhgren chef näringslivsutveckling.

Ordförande: Lars Härnström

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*