18 juni 2015

Sommarlov – då börjar arbetet för 287 katrineholmsungdomar

Det är ungdomar födda 1998 som har sommarjobb i Katrineholms kommun. De jobb som erbjuds varar i tre veckor med sextimmars arbetsdagar.

Ledarskapsutbildning pågår i ett klassrum.
Ett femtiotal ungdomar började sitt sommarjobb med ledarskapsutbildning under ledning av Jonas Nilsson från Sörmlands idrotten. Utbildningen pågår i två veckor. Sedan kommer dessa ungdomar att leda närmare 300 barn i åldrarna 8-12 år under Summer Camp veckan. FOTO: Geza Simon

För de flesta skolungdomarna började sommarlovet denna vecka. För andra började arbetet på en av kommunens arbetsplatser. Ett arbete som kanske är deras första i livet.

För tredje året i rad gör Katrineholms kommun en storsatsning på sommarjobben. I år lägger kommunen totalt 2,5 miljoner kronor för att ungdomar ska få en möjlighet att prova på ett jobb och dessutom tjäna lite pengar. En bra erfarenhet inför framtiden.

De jobb som erbjuds varar i tre veckor med sextimmars arbetsdagar och ungdomarna tjänar 65 kronor i timmen, plus semesterersättning.

Sommarjobben finns framförallt inom barnomsorg, äldreomsorg, kök, kulturskolan, kyrkogårdar, parkarbeten, Djulö 4H, Sörmlandsidrotten. Bara till Summer Camp 2015 behövs ett femtiotal ungdomar.

287 ungdomar, 136 pojkar och 151 flickor har sökt kommunala feriejobb i år och samtliga ungdomar har erbjudits arbete. 

 

Fakta kommunala feriejobb i Katrineholms kommun

  • Feriejobben administreras av Viadidakt, både i Vingåker och Katrineholms kommun.
  • 287 ungdomar födda 1998 (136 pojkar och 151 flickor) har sökt feriejobb i år i Katrineholm och samtliga ungdomar har erbjudits feriejobb.
  • Nya arbetsplatser för i år är bland andra förskolorna Karossen, Guldregnet och Regndroppen samt Lindengymnasiets restaurang.
  • Lönen är 65 kr i timmen + semesterersättning. Totalt cirka 80 kronor i timmen.
  • Ungdomarna är ”anställda” i tre veckor och arbetar sextimmars dagar.

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*