22 december 2015

Ny delägare till Katrineholm Rail Point

Nu förvärvar GDL speditören Svensk Logistikpartner AB, med huvudkontor i Göteborg och avdelningskontor i Helsingborg och Stockholm. I och med detta blir GDL också majoritetsägare i transportföretaget Jalog och delägare i kombiterminalen i Katrineholm.

Logistikcentrum i Katrineholm.
FOTO: Daniel Hjalmarsson

Svensk Logistikpartner erbjuder idag dagliga tåg från och till hela Småland med utgångspunkt i Göteborgs Hamn. De erbjuder även transport av containers, trailers, flak samt specialtransporter till och från övriga Europa. Företaget omsätter idag cirka 280 miljoner kronor. De fem delägarna kommer efter köpet att jobba kvar i bolaget. GDL kommer efter förvärvet att ha 16 platskontor i Sverige och en omsättning på cirka 2,8 miljarder kronor.

– Köpet av SLP kommer till att stärka och utöka våra tjänster ytterligt till våra kunder. Detta steg är helt i linje med den nya affärsvision som vi arbetat fram under en längre tid. GDL står väl förberedda för framtiden och vi kan erbjuda våra kunder hållbara, kundunika logistik‐och entreprenadlösningar, säger GDL:s vd Henrik Holm.

Källa: Pressmeddelande GDL (se länk till höger)

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*