23 september 2015

På kryss med Katrineholms kostmodell

Katrineholms kostchef Camilla Wiström föreläser om Katineholms måltidsmodell tillsammans med Christer Svantesson.

Kommunens kostchef Camilla Wiström och stjärnkocken Christer Svantesson har föreläst om Katrineholms måltidsmodell på kryssning för SPF Seniorerna.

Måndag 21 till tisdag 22 september hade svenska pensionärsförbundet, SPF Seniorerna, ordnat en kombinerad kryssning- och seminarieresa för sina medlemmar. En upplevelsekryssning fylld med dans, god mat och dryck, bra musik och intressanta föreläsningar på temat Livets goda.

De serverades mat lagad av stjärnkocken Christer Svantesson som vid det här laget är ganska bekant här i Katrineholm. Han höll även en uppskattad föreläsning tillsammans med Katrineholms kostchef Camilla Wiström om det goda samarbetet med vår kommun. Ett projekt som pågått under ett par år och resulterat i att de äldre på kommunens äldreboenden numera får en bättre måltidsupplevelse med inriktningen att mat är liv och lust. Christer berättade även om sin förundran över vilken kompetent personal kommunen har i sina kök.

- Jag flyttar gärna till Katrineholm när jag behöver komma in på ett boende!, säger han.

Stjärnkocken Christer Svantesson i samspråk med medlemmar från SPF Seniorerna.

Många sökte sedan upp Camilla Wiström under kryssningen och var väldigt nyfikna på Katrineholm. 

- Vi jobbar ju med att ha Klimatsmart ekomat, en hög andel ekologiskt och närproducerat, för att kunna arbeta med riktigt bra råvaror. Och så har ju Christer varit hos oss flera gånger, hjälpt till, inspirerat och komponerat många olika rätter som vår personal fått laga. Hela måltiden ska bli en positiv upplevelse - fina dukningar, uppläggning och servering är också viktigt. Mat är läge för liv och lust i Katrineholm.

Maträtt av stjärnkocken Christer Svantesson.

Skicka ett tips om sidan till någon
Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*