29 januari 2015

Fiber är nyttigt!

Nu drar Katrineholms kommun fiberbaserat bredband till landsbygden. Ett snabbt bredband innebär tillgång till snabb kommunal service och viktiga tjänster som förenklar vardagen. Det gör nytta – både på jobbet och hemma.

En tallrik med datasladdar

Fiber och bredbandsuppkoppling blir allt viktigare i vardagen och kommer successivt att fasa ut gamla system, som kopparnätet.

Katrineholm ska vara en modern och attraktiv kommun att bo och verka i. Regeringens mål är att 90 procent av Sveriges befolkning ska ha tillgång till bredband om 100 Mbit/s senast år 2020. Vi vill mer än så – att minst 95 procent av Katrineholmsborna har möjlighet till fiberanslutning. Det satsar vi 50 miljoner kronor på.

Ska kommunen växa till 40 000 invånare behöver vi erbjuda en attraktiv infrastruktur, inte bara i städerna.

Därför gör Katrineholms kommun en storsatsning och drar fram ett fiberstamnät till landsbygden. Det ni behöver göra är att bilda byalag. Till orter där fler än hälften av hushållen är intresserade drar vi fram fiber. Därifrån tar byalagen vid och ansluter via anslutningsnoder.

Genom hela processen finns kommunen som stöttepelare. Vi hjälper er bilda förening, söka bidrag, lösa nätdesign och projektering.

Vill du veta mer om fiber på landsbygden? Du hittar all information som ni behöver på

Fiber på landsbygden

Har du frågor & funderingar? Snacka med kommunens bredbandsutvecklare Michael Fransson. Om ni vill kommer han gärna ut till er och berättar.

Du når honom på 0150-568 30 eller via mejl: byafiber@katrineholm.se.

 

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Du hittar all information, och du kan anmäla ditt intresse på webbplatsen:

Fiber på landsbygden