11 mars 2015

Ericsson lägger ner fabriken i Katrineholm

I ett pressmeddelande skriver Ericsson att de idag varslar 2200 tjänster i Sverige. Neddragningarna drabbar Katrineholm med 450 anställda och fabriken läggs ner. Ericsson i Katrineholm kommer att avvecklas under året. Varslet drabbar även Stockholm, Borås, Göteborg, Kumla, Linköping och Karlskrona.

Vad innebär det för Katrineholm som kommun?

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström, säger att det är ett hårt slag mot anställda och deras familjer. Det är 450 personer som blir drabbade i Katrineholm då fabriken läggs ner.  

När människor drabbas och blir som svagast gäller det att kommunen blir som starkast, menar Dahlström. Det är det vi är nu.  Och vi är bättre förberedda den här gången än när Scania  och FCI varslade 1600 personer 2001. Det var också ett hårt slag som vi har återhämtat oss bra ifrån.

Hittills har Göran Dahlström haft kontakt med Liselott Hagberg, Södermanlands landshövding och Ylva Johansson, arbetsmarknadsminister. En statssekreterargrupp i regeringen har tillsatts och kommunens arbete är i full gång.

Våra styrkor framåt är att vi har gott om etableringsmark och bra lokaler. Vi har även utbildad och kompetent arbetskraft samt bra pendlingsmöjligheter och närhet till Stockholm.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*