25 april 2015

En smak av Katrineholm

Familjärt, trevligt, och avslappnat. Ja så var känslan i Katrineholms stadsbibliotek när Liselott Hagberg, landshövding i Södermanland och Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm bjöd in till öppet hus. Temat var hållbar tillväxt i staden och på landsbygden.

– Vi har gott samarbete, goda relationer och arbetar tillsammans för Katrineholms och regionens bästa. Det är detta vi vill visa upp här idag. Med dessa inledande ord från Liselott Hagberg och Göran Dahlström inleddes öppna huset.

Invigningstal av Liselott Och Göran
Invigningstal av Liselott Hagberg och Göran Dahlström.

Länsstyrelsen i Södermanlands län och Katrineholms kommun arbetar tillsammans i en mängd frågor. Öppna huset arrangerades för att visa för kommuninvånarna med vilka frågor länsstyrelsen och kommunen jobbar tillsammans, fast på olika sätt. Det som i lördags visades upp var samarbeten kring bostadsbyggande, mat, bredband på landsbygden, landsbygdsutveckling, logistik, infrastruktur och miljöfrågor.

Flöjtensamble
Kulturskolans flöjtensemble.

Öppna huset som varade i tre timmar bjöd på upplevelser för gommen i form av smakprover från lokal leverantörers läckerheter. Det bjöds även på lokalproducerad musik Kulturskolan. Först ut var flöjtensemblen. Senare tog gitarrorkestern över scenen. Dagen avslutades med att hylla och dela ut priser till vinnarna av tipspromenaden. Prisutdelare var Liselott Hagberg och Göran Dahlström.

Besökare: ca.325 personer.

Vinnare på tipspromenaden:
1. Malin Wistbacka
2. Sven Sjöquist
3. Ove Karlsson
4. Henning Jörgensen
5. Gunnar Westermark

De rätta svaren presenteras på måndag den 27 april här på webbsidan.
 

 

Hur ser framtidens Katrineholm ut?
Hur ser framtidens Katrineholm ut?

Matupplevelser
Matupplevelser

Tre generationer Johanssons.
Tre generationer Johansson tyckte tillställningen var fantastisk. Från vänster Pape, Olle (deltog i flöjtenemblen) och Bertil.

Gitarrorkestern
Gitarrorkestern

FOTO: Geza Simon & Maria Magnusson

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*