25 augusti 2015

Nyinflyttade Emil tog kontakt med kommunen - Nu står nya utegymmet på plats

För drygt ett år sedan fick vi ett meddelande till kommunens Facebooksida. Det var Emil Thebo. Nyinflyttad till stan undrade han om kommunen kunde tänka sig att satsa på utegym. Utegym, eller aktivitetsparker som de också kallas, hade vi redan. Det visade sig dock att de inte var anpassade för Emil och hans kompisar som utövar ”Street workout”. 

Då det sedan tidigare pågick ett arbete med att utveckla Djulöområdet och våra aktivitetsparker fick Emil träffa projektledaren, Håkan Stenström.  Det var starten på ett samarbete där de tillsammans utformat det nya gymmet som nu är redo att användas, både av den vanliga vardagsmotionären och av den som vill utmana sig lite mer. Igår invigdes gymmet av service- och tekniknämndens ordförande, Anneli Hedberg. 

Att anlägga gymmet vid Stora Djulö passar väl in i det arbete som pågår med att utveckla hela området. Här finns möjligheter till bad, camping, fina motionstråk, kanotuthyrning, minigolf, café, restaurang och nöjen.

Ett mål i kommunen är att invånarnas möjligheter till insyn och dialog ska öka i de kommunala verksamheterna. Det finns olika vägar för det. Facebook är en väg. Det här ett bra exempel på hur katrineholmarna kan vara med och påverka kommunens utveckling samtidigt som vi får fler möjligheter till spontana möten och en aktiv fritid!

Se SVT Sörmlands inslag med Emil!

 

Utrustningen är köpt från Lappset och är en mix av fitness och street workout. Du använder din kropp som motvikt. Du utmanar och varierar svårighetsgraden på din träning utifrån din fysiska kapacitet

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*