1 oktober 2015

Ännu ett flerbostadshus ska byggas i Katrineholm

Ytterligare ett flerbostadshus lämnar ritbordet. Nu planerar KFAB för 16 nya lägenheter i hörnet Oppundavägen och Västgötagatan. Sammanlagt 648 bostäder byggs just nu i kommunen. Lägg där till ytterligare cirka 70 bostäder som det planeras för.

Det nyaste byggprojektet i Katrineholm presenterades idag. Det gäller ett fyravåningshus som ska byggas där det idag finns en parkeringsplats, hörnet Oppundavägen och Västgötagatan. Det handlar om 16 lägenheter, 8 treor och 8 tvåor. Planerad byggstart är våren 2016 och de ska stå inflyttningsklara sommaren 2017.

Politiker berättar för media om de senaste byggplanerna.
Fredrik Olofsson (S)  ordförande KFAB styrelse, Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande och Lars Härnström (M) kommunstyrelsens vice ordförande, berättar för Katrineholms Kuriren om de senaste byggplanerna. FOTO Geza Simon

 – Vi har i kommunen aldrig upplevt detta intensiva byggande tidigare. Jag skulle vilja påstå att det är unikt i Sverige om vi jämför oss med storleksmässigt liknade städer. Ja, även större städer, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande.

Bild på det tänkta fyravåningshuset
FOTO: Pressbild SABO

– En stor orsak till detta är vårt läge, närheten till Stockholm. Vi har visserligen alltid funnits på denna plats men fler och fler har upptäckt fördelarna med att bo just här. Eller driva företag. För att klara de framtida offentliga satsningarna behöver vi bli fler invånare. Vi behöver också fler jobb, därför ser vi också till att ha mark klar för företag så att de snabbt kan komma igång med sina verksamheter.

Ungefär så här kan vardagsrummet se ut. Luftigt och ljust, fönster mot två och en balkong.
FOTO: Pressbild SABO

Sammanlagt 648 ny bostäder byggs just nu i kommunen. Av dem är 510 lägenheter och 138 enbostadshus. Läs mer i bilagan som du hittar på denna sida i högerspalten.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*