27 juni 2015

130 förslag om hur vi ska fira Katrineholm 100 år

Katrineholm fyller 100 år 2017. Från 20 maj-21 juni pågick en tävling där katrineholmarna kunde komma med sina förslag hur vi ska fira, som tack kunde man vinna två biljetter till allsången i sommar. Nu är vinnarna utsedda. Man kunde vinna på två olika sätt, flest röster eller genom jurybeslut.

Kurirens Peter Alexis fotogaferar vinnarna i tävlingen

Bildtext: Katrineholms Kurirens Peter Alexis fotograferar vinnarna.

Totalt kom 130 förslag in från 116 medborgare. Alla ideér lämnas nu till projektorganisationen som ska tillsättas under hösten. Projektet har fått en budget på 3 MSEK. Vilka förslag som sedan blir verklighet under jubileumsåret återstår att se. Till hösten räknar vi med att arbetet med planeringen drar igång på allvar.  

Vinnare med flest röster från invånarna på Facebook

Jenny Cronholm: Med massa kultur!!! Föreställningar, shower och en stor parad!!!
Lotta Normi: Jag tycker vi skulle bygga en hinderbana, ungefär som gladiatorerna. Det finns en utanför Uppsala, Östervåla, som man får använda när man vill med hjälp av kod. Det är något som sedan kan finnas kvar efter firandet. Det finns inte så många så det skulle säkert locka turister också. Tror inte att det skulle kosta så mycket eftersom man bygger med stockar osv.

Juryn har utsett följande vinnare

Juryn bestod av Truls Olin, chef allmänkultur och Maria Magnusson, informationschef. Eftersom det kom så många förslag utsåg tre vinnare istället för två. 

Klas Bringert: Gör en lustjakt - dvs en skattjakt likt geocatching, där man med hjälp av mobilen och kluriga ledtrådar ska hitta till kommunens smultronställen.
Motivering: För kombinationen av modern teknik och Sveriges Lustgård. Via ny teknik upplever och upptäcker du smultronställen i Sveriges Lustgård

Lotta Larsson: Anlägg en park med annorlunda klätterställningar och andra annorlunda lekparksbyggen. Som även passar lite större barn. En oas där man som barnfamilj kan stanna en hel dag. Bord för medtagen matsäck eller en sommarkiosk. 
Motivering: Förslaget fokuserar på barns hälsa och rörelse. Det skapar samtidigt kreativa mötesplatser för alla åldrar.

Jessica Andersson: Plantera 100 nya fruktträd i kommunen o låt först alla dagis, omsorger o äldreboenden välja varsitt av dessa träd :) Det kan vi ha glädje utav många år framåt! 
Motivering: Vi får en tradition vidare och planterar träd för framtiden. Alla katrineholmare får ta del av lustgårdens frukter.

Alla de 130 förslagen som kommit in via vårens tävling. 

 1. Med massa kultur!!! Föreställningar, shower och en stor parad!!!
 2. Jag tycker vi skulle bygga en hinderbana, ungefär som gladiatorerna. Det finns en utanför Uppsala, Östervåla, som man får använda när man vill med hjälp av kod. Det är något som sedan kan finnas kvar efter firandet. Det finns inte så många så det skulle säkert locka turister också. Tror inte att det skulle kosta så mycket eftersom man bygger med stockar osv.
 3. "Mer evenemang för barn med musik och teater. Inspiration från julkalendern. Barn kan klä ut sig som de såg ut för 100 år sedan, även klä ut sig och visa hur det kan se ut om 100 år framöver.
 4. Äldreboenden: älskar musik, anordna något musikevent som besöker äldreboenden. Äldre uppskattar när det kommer artister och besöker dem. Alla kan inte komma till exempelvis mogen festivalen. 
 5. Visa och uppskatta de äldre. Visa uppskattning för dem som byggt staden och varit med och utvecklat staden. De sitter på mycket kunskap, ta vara på den. Låt dem berätta hur det var att bo i katrineholm för 50 år. Hur tror de äldre att katrineholm kommer att se ut om hundra år.
 6. 20-40 åringar: gör musikaktivitetet utanför hemmet. Involvera nysvenskar, aktiviter för människor från andra länder. Hämta artister med ursprung från länder som finns representerade i katrineholm.
 7. Mat: ha mataktiviteter med mat från andra länder (länder som finns representerade i katrineholm)."
 8. Massor med hoppborgar till barnen och en konsert med Sean Banan.
 9. Bygga om sjukhusparken som Stockholms stads lekplatser med bad för barnen.
 10. Saknar en ordentlig lekplats för barn i alla åldrar."
 11. Boka Rolling Stones till Djulö, gratis inträde för alla Let's rock!"
 12. Låt alla som vill dela med sig av något, t.ex. skriva en berättelse om sitt liv, lägga ner en tidning, foto, en liten pryl i en stor låda som förseglas och grävs ner eller muras in i t.ex. Gröna kulle och som öppnas år 2117.
 13. Det vore kul att återse Den sköna lustgården av Bo Ekman och LarsMagnus Cevert nere vid Djulö friluftsteater. Pjäsen handlar om Djulös historia fram till den dag Katrineholm blev stad och sattes upp 1997 och 1998.
 14. "Karneval!
 15. Stor scen med bra artister."
 16. 100 meter tårta på torget!
 17. En Katrineholmskarneval!
 18. Gabriel Forss kör ska sjunga så klart. Katrineholmskören som tävlade i körslaget.
 19. Bjud alla 100-åringar och äldre på lunch på Stora Djulö
 20. Bygg en lekfontän på torget med pulserande vatten som strålar ur marken, som sprutar i oförväntad sekvens & där strålarna i mörkret lyser upp i färger. Alla klagar på att torget är så tråkigt; detta skulle skapa en central plats fylld av permanent glädje & beundran!  Säkert dyrt, men tänk på hur fascinerade förbifarande tågresenärer skulle bli, omboka sin resa nästa gång - Katrineholm ny destination!
 21. En lämplig present till vår underbara Stadspark vore väl nya sittvänliga bänkar ! Bort med dessa " baklänges rutchkanor
 22. Med karnevalståg från våra största städer fyllda med musik och spex! Vagnarna i kommunfärger och när man närmar sej Katrineholm ska man stanna i varje liten ort som förr hade järnvägsstation: ex Valla, Sköldinge!
 23. "Festival för yngre i åldersgruppen 20-50 år nere vid djulö. Lokala band kan spela, även sådana band som inte längre är aktuella. Liknande festival för mogna fast med en jubileumsstämpel. Fira 100 år !
 24. Med att bygga nya lekplatser för våra barn, som är framtiden i Katrineholm. Samt rusta upp gamla lekplatser exempel: sjukhusparken!!!!!
 25. "En ny stor parkyta i stan där folk kan spela bollspel eller bara sitta o glassa i solen. Ett ställe där ungdomar kan samlas på sommarkvällar men även barnfamiljerna hinner vara där dagtid. En yta som vintertid blir en isrink med hjälp av några eldsjälar. "Vart tar man en picknick i katrineholm?""  - många svara ""vet ej""
 26. Åka skridskor på vintern? Många blir besvikna när man kommer ner till ishockey rinken o bandyn eller hockey har bokat den just de få timmar man hade ledigt från jobbet eller skolan. Liv & lust men också läget borde förbättras."
 27. Gratis bussresor under en period!
 28. "Fyrverkerie förstås. Gratulera 100 åringar. Något festligt.
 29. Olika festivaler med jubileumsstämpel. Östnytt borde göra ett reportage."
 30. "Jag tycker vi ska hålla ett ""color run"" I stan där alla kan vara med. Man ska ha helst vita kläder på sig så färgen syns när man får det på sig, och skyddsglasögon för säkerthetens skull!. För att förklara hur det gå till så kan jag säga detta. Man gör som en jätte lång spring bana genom stan och på vissa platser står folk och skjuter färg på en medans man springer. Helst några Km. Detta vore extremt roligt för både yngre och äldre personer då det blir roligare en att bara springa ett vanligt lopp. Efter loppet kan också helst ballonger släppas ut I luften under nedräkning och musik också för att få upp energin! :)"
 31. "Gå tillbaka och titta på hur Katrineholm såg ut för 100- år sedan i samarbete med Sörmlandsmuseum, Biblioteket och Stadsarkivet.
 32. En stadsvandring för alla elever i Karineholms skolor.
 33. Varje skola gräver ner en skatt ( något som finns i elevernas vardag nu) som sedan grävs upp när Katrineholm firar 200-år! En skattkarta förvaras på säkert ställe tills dess... Eleverna får gissa hur Katrineholm ser ut om 100-år."
 34. Jag tycker vi kan fira Katrineholms jubileumsår med massor med sång och roliga aktiviteter på Stortorget där alla har chansen att vara med och bidra till en minnesvärd dag. Jag vill att vi ska ha småtävlingar där man kan vinna fin fina priser, kanske en femkamp eller något liknade. Även en trevlig gästartist skulle inte vara fel.
 35. Ha massor aktiviteter t ex i Stadsparken. Både för stora och små, artister som uppträder och kören från Katrineholms Kulturskolan! Det borde Bl.a finnas tipspromenad, hälsa på brandmän och räddningstjänsten, pyssel, karuseller och andra aktiviteter för dom äldre också!
 36. Med en hejdundrande konsert med "bygdens söner och döttrar" - tex Erik Hassle, Robert Gustafsson (född i Katrineholm) och Gabriel Forss med kör. Anders Lindström alias Bobafett bla delaktig i Hellscopters. Sören Karlsson alias Sulo. Jeff Lindström som går Sthlms Dramatiska högskola. Det finns säkert fler "kändisar" från Katrineholm och nya "rising stars" Det skulle vara jättekul att bli underhållen av entertainers fostrade i staden.
 37. Plantera 100 nya fruktträd i kommunen o låt först alla dagis, omsorger o äldreboenden välja varsitt av dessa träd :) Det kan vi ha glädje utav många år framåt!
 38. Musik och fest vid lokstallarna med skate och BMX uppvisningar!!◽◽
 39. Jag tycker att det ska vara något som är mycket familjevänligt. Det ska passa för alla. Uppmärksamma de saker som Katrineholm är känt för. Ha en utställning i biblioteket / Ängeln. Picknick i stadsparken med uppträdanden med personer från Katrineholm. En gammal hederlig tips promenad med frågor om Katrineholm.
 40. Det ska firas med mycket aktiviteter för barn och "öltält" för de vuxna med välkända artister. Bjud in alla stadens restauranger så de får visa upp sig även lokala cateringfirmor. Satsa på det som är nutid.
 41. Självklart med en hundra meters lång tårta på torget :)
 42. Med att passagerare med barnvagn får åka gratis på bussarna.
 43. Med olika uppträdanden av kända artister i olika genrer (Smaken bör ju tillfredsställa alla) Fyrverkerier, tårta, ja allt som hör ett jubileum till!
 44. Med ett antal jubileumstävlingar i ungdomsidrott - något vi är kända för redan nu. Alla tävlingarna kan gå under samma namn tex "Katrineholms 100årscup" och så lägger vi bara till aktuell idrott efter. Några cuper är ju redan etablerade som skobes cup i bandy, innebandycupen, katrineholmsspelen i friidrott och bordtennisens jultävling - dessa behöver bara byta namn. Kanske ska vi komplettera med en stor sommarcup i fotboll?!
 45. Stort fyrverkeri på Katrineholms torg, centrum. Allsång på Djulö med hundraårstema. Ljusfestival med hundraårstema. Kanske en liten cider till fyrverkeriet?
 46. Diggiloo så klart!
 47. En riktigt stor " Festival för mogna " med extra många dragplåster.
 48. "Överraskande mix av föreningar/yrken/intressen/åldrar Ex. Motorcykelklubb har aktivitet - ex. någon tävling - tillsammans med pensionärsförening. Rörmokare och bankman tävlar om vem som snabbast knyter femtio par barnskor. Hårdrocksband kompar kammarkören. Brukshundsklubben bakar 100 meter rulltårta på torget tillsammans med ""datanördiga"" ungdomar. Mixen är liksom poängen, inte aktiviteten i sig."
 49. Frukostpicnic i det gröna, gammaldags marknad på torget, bildutställning om Katrineholm under 100 år, 100 meters  födelsedagstårta och fika i Stadsparken, kvällskonsert med artister för alla åldrar vid Djulö. Det skulle bli en bra dag!
 50. 100m tårta på torget som är bakad av Tommi Myllymäki. Den ska ringla som en orm.
 51. Med öppenhet inför alla människor som betalar skatt, gemenskap och värme. Visa att vi i Katrineholm är som en stor familj där hela staden värnar om varandra. Exempel med en stor picknick dag i Stadsparken med trevliga sällskapsspel utomhus och en massa gemenskap helt enkelt
 52. En bondmarknad med lokala varor och blommor och hantverk. Med sång och mucik med band el artist från Katrineholm.
 53. Invigning av ny brandstation
 54. Allsång i parken följt av fackelel tåg till djulö för att tända brasa sen drakbåtar. Alla saker som gör katrineholm lite mindre tråkig och liten:)
 55. scen med musik
 56. Ska man fira ska det vara med en god öl. Lokalbrygd självklart. Det finns flera lokala bryggare.
 57. "Bra cykelstad. Fördelen med katrineholm är goda cykelförbindelser. Flyttade hit pga god äldrevård och goda cykelförbindelser då jag tycker om att cykla, nära till allt. Fin natur. Goda kommunikationer. Byggd kring järnvägen. God renhållning här i kstrineholm, mycket fina parker. Lyft dessa kvaliteter och fira dessa på något sätt under 100 årsjubileet. Goda sportanläggningar. Lyft detta!
 58. Skola: hur kan vi återigen lyfta katrineholm som en skolstad? Involvera yngre människor i att skapa evenemang för att fira 100 år.
 59. Om 100 år i katrineholm: ta vara på stämpeln som en småstad."
 60. Med en stor fest!
 61. Ett stort tårtkalas och mycket firande på torget, med lite jippon vore kul. För vuxna och barn. En hel dag med roligheter.
 62. 100 olika evenemang. Evenemangen ska vara för barn 0 år till hundraåringar. Använd alla lokala förmågor. Från badbaljerace till rullstolsslalom. Hantverk, matlagning, dans, sång, skatepark till vattensport. Museum till utställningar.
 63. En stor mat tävling där man kan tävla i olika kategorier som förrätt,  huvudrätt och efterrätt. Som en av domarna ser jag Tommy Myllymäki som ett självklart val :) vi har ju även Plura i närheten.
 64. Engagera ungdomar. Hur kan vi engagera ungdomar att anordna något. Skapa vi-känsla . Anordna tävling i skolorna för jubileet.
 65. 100 meter tårta i statsparken
 66. Med barn
 67. Bygg 10 lägenheter med ENDAST återvinningsmaterial,(utom el förstås) med hjälp av 100 arbetslösa kunnigt folk, minst 100 gratisevenemang inom musik för BÅDE gamla och unga i centrum, gärna okända lokala talanger, som får vara med. förslag på hur man  kan göra stan MYCKET mer populär
 68. Låt hotell och resturang-eleverna ha en smörgåstävling. Vinnaren har tagit fram "Katrineholmsmackan" som sedan kan säljas under namnet på olika fik och cafeer. Belyser de unga, håller hela året och fungerar som marknadsföring.
 69. På bästa sätt, med alla boende i Katrineholm!
 70. Värmbols flickor spelar mot pojkarna!
 71. Fotball
 72. OPEN-ART i Katrineholm, se hur Örebro firar hela sommaren, fantastiska konstverk överallt i Örebro, se http://openart.se/2015/sv/
 73. När man firar har man ballonger och vid 100 år stora ballonger alltså luftballonger! EM i luftballonger vore väl något igen!
 74. "Lyft fram järnvägen tex med tidstypiska tåg och pompa och ståt runt järnvägsstationen. Även någon samling för gamla bilar och fordon i parad, kanske från dåtid till nutid. Klädparad. Sätta upp teater med Nils Holgerssons underbara resa, tex som storföreställning. Sätta upp gammaldags avståndsskyltar för promenad och cykel som pekar ut platser i stan, tex. St Djulö, jvgstn, sjukhus, Duveholmshallen, till de olika stadsdelarna.
 75. En konsert med artister/personer med anknytning till trakten.
 76. Ett större idrottsevenemang."
 77. Gärna fin jazz eller klassisk musik. Nisse Sandström, Martin Sturemark till exempel, men finns ju många andra också. Eller en häftig orgelkonsert i kyrkan var också länge sedan. Det finns någon duktig i Örebro, minns inte namnet. En jubileumsutställning vore också fint. Det finns många etiopier i stan. Etiopisk jazz är jättefint!
 78. En uppvisningsmatch på Backavallen med något bra lag. Allsvenskt. Eller kan man önska sig något ännu bättre. Träningsläger i Katrineholm!
 79. Jag skulle gärna se mer utställningar med hantverk. Någon aktivitetsdag kring hantverk. Det finns många som kan mycket i kommunen.  Vi har träffar där man kan prova på genom olika föreningar. Korndockan och hemslöjdsföreningen.
 80. PRO i katrineholm kan ha öppet hus.
 81. Visa gamla bilder från katrineholm via arkivet.
 82. Aktivitet på torget. Torghandlarnas dag. En torgdag. Scen med underhållning. Tips: kolla hur Eskilstuna gjorde under sitt jubileum.
 83. Gratis buss för äldre. Buss till sjukhus. Gratis månad. Ta sig runt.
 84. Ta vara på våra egna förmågor i Katrineholm de är många! Ge dessa som ställer upp även ett hyggligt gage!!
 85. Jag tycker att vi ska göra en storslagen schlagerkonsert, med minst 8 kända schlagerartister. Med komp av Henrik Olsson och hans musiker.
 86. Flaggan ska firas. Blåsorkestern på torget. Bjuda på tårta och kaffe på torget.
 87. Att göra något liknande som katrineholmsveckan, med matmarknad typ från lokala gårdar/företag, så folk samlas. Katrineholmsveckan är verkligen en sak som många längtar till varje år. Ta hit någon känd artist eller liknande :)
 88. Katrineholm bjuder alla i stan på mat, alltså på donken.
 89. Nyinvig BB
 90. Med en aktivitetsdag på torget där ni ställer ut bilder, fakta om staden ända sedan grundandet. Gärna marknad och olika folk utklädda till allt från stinsar och lokförare till industriarbetare och bönder!
 91. Bygga en stor shoppinggalleria!!!
 92. Renovera hus i Djulö alle. Lotta ut sålda biljetter om att få hyra där, mot att hyresgäster fixar tomten. 100 gratisbiljetter till katrineholmsrevyn. 100 personer får chansen att fixa stor trädgårdsförening vid St Djulö, likt det som finns i Linköping, som är MYCKET  populärt.
 93. Ja tycker vi ska ha en riktig gammeldags torgmarknad med grönsakstorg , delikatesser och hantverkare. Och inga klädesstånd. Tycker också att vi ska ha stans längsta tårtkalas.
 94. Jag tycker stadsvandringarna är jättetrevliga. Att få lära känna hur det har varit i staden sett ut. Att man går runt och tittar.
 95. En egen karneval i prideanda som går till Djulö och avslutas där med en stor festival med kända å okända band både med lokal anknytning och nationella, som spelar musik som passar alla åldrar. Och restaurangtält vi festivalen med mat från olika kulturer.
 96. EN STOR FEST nere vid Djulö sång o musik grillning o myyys bussar som saijstsing i vackra staden runt omkring och dans på kvällen o fyrverkerier såklart :-)
 97. Minst 100 sorters blommor planteras vid St Djulö+ damm med litet vattenfall, detta kan lätt göras med hjälp av frivilliga som skänker fröer.
 98. Fika på stan, 100års tårta
 99. Rundvandring med guide för att höra om Katrineholms historia. Kullberg mm.
 100. Gör en lustjakt - dvs en skattjakt likt geocaching, där man med hjälp av mobilen och kluriga ledtrådar ska hitta till kommunens smultronställen.
 101. Jag tycker att Katrineholms fina teatergrupp ska spela upp ""invigningen"" på torget utifrån det som finns på bild från den nyårsafton då Katrineholm blev stad. Kanske finns talet nerskrivet någonstans? Annan dokumentation från det tillfället 1917?  Lite pompa och ståt tack!! :-)"
 102. "Jag tycker att vi ska ett övergripande TEMA hela läsåret 2015-2016 med en avslutning t.ex. vid Nationaldagen. Temat ska genomsyra alla verksamheter - om möjligt - i alla förvaltningar. Förslag på tema: ""Katrineholm i ett genusperspektiv - Då och Nu" Alla typer av dokument, kulturformer och media ska/kan användas - men fokus ska vara ett normkritiskt perspektiv, t.ex. etnicitet, ålder, religion, funktionshinder - kopplat till genus/jämställdhet.
  1.                                                               i.      Det ska/kan resultera i en 100-årsfest i t.ex. Stadsparken där det blir föreställningar, utställningar och annat med anknytning till temat. Ett konkret förslag gymnasiet är att några elever gör sitt gymnasiearbete kring detta och då kan man också ta med Fogelstad."
 103. Genom att anlägga en park med annorlunda klätterställningar och andra annorlunda lekparksbyggen. Som även passar lite större barn. En oas där man som barnfamilj kan stanna en hel dag. Bord för medtagen matsäck eller en sommarkiosk. Det finns alldeles för lite roliga saker för barnfamiljer i den här staden"
 104. Hur så det ut o vad gjorde man i katrineholm 1917? Fira på gammaldags vis! Eller varför inte bjuda in artister till Östdals hage? Måste dock laga bron!!! Hoppas iallafall det blir storslaget.
 105. Minst 10 svenska utomhus filmer i Stadsparken, både för gamla/barn, olika tider på dag/kväll. Mycket billigare bussbiljetter från K-holm, minst 5 mil härifrån,100 personer får bli, lite av "merbestämmande" av aktiviteter, 1 år,med hjälp av billigt köpta biljetter.100 personer får GRATIS ha loppisbord, 1 gång, i buss stationen under 1 år.MASSOR, (minst 5 st), av dansbanor, med olika sorters musik,  i stan under Juli 2016
 106. Utse en särskild dag där vi firar extra. Hur såg Katrineholm ut 1917. Alla klär sig som tiden 1917. Vi annonserar enligt den tidens grafik. Kuriren har löpsedel från 1917. Handlarna skyltar fönster som den tiden. osv. Vi minns den tid som varit och gör jämförelser med nutid.
 107. Härlig kväll vid Lokstallarna med musik , fest och skate och BMX uppvisningar!!◽◽
 108. Genom bl a vatten-fontän föreställningar (à la Liseberg men i mindre skala) med pampig musik och ljusspel mitt på torget. Föreställningen görs bäst i skymningen, sensommarkvällar förslagsvis. Kanske med musik knuten till någon känd lokal förmåga, varför inte någon Erik Hassle-låt, eller något sörmländskt. Skulle kunna bli en tradition som lever vidare sommar efter sommar. Förutsätter självklart att fontänen bevaras och anpassas.
 109. Med öppet hus på Gröna kulle och i kommunarkivet. I kommunarkivet borde det finnas en utställning med information de 100 åren. Önskar även uppträdande i stadsparken
 110. Starta 100-års jubileumet med en storslagen nyårsfyrverkerishow och uppträdande.
 111. Sång o mycket musik
 112. Karnevalståg för barnen, en världsartist för vuxna, musik och dans för mogna och något roligt för de äldre.
 113. Jag vill lägga till en tävling på hinderbanan som Lotta skrev om! :)
 114. Sänk alla kommunala avgifter till priserna som var för 100år sedan under en period. Något som kostar 100kr idag skulle då kosta ca 3kr.
 115. Med mycket musik och teater av våra egna duktiga Katrineholmare, bjud in våra ambassadörer med fler och se till att Katrineholmarna får känna att det är fest. Musik på gator och torg.
 116. med dans nere vid djulö med tidsenliga kläder från Katrineholms ungdom. Musik som sträcker sig från 1915 och fram till idag.
 117. Uppmärksamma Kerstin Ekman. Jag tycker hon är värd att uppmärksammas!
 118. med en stor grillfest på torget
 119. Genom en stor parad/karneval genom stan.
 120. Dans och musik och glädje i en hel vecka ◽◽◽
 121. Uppvisning av träning, motorfordon, försvarsmakten!
 122. Vi i Mogetorps koloniförening skulle kunna ha öppet hus för allmänheten. Bjuda på kaffe och visa verksamheten.
 123. Sätt upp en tidslinje, förslagsvis på kulturhuset ängeln över Katrineholms historia.
 124. "Familjedag. Alla ska få fira! På dagen finns det aktiviteter och lekar för barn, kanske något extra vid 4h gården. Barn brukar ju gilla djur :) Firandet borde vara vid djulö, grönskan i sveriges lustgård. Tipspromenad, lotter, ponny ridning, ta dit pettson och findus från julita, testa på att padla kanot mm. Finns mycket att hitta på i djulö.  På kvällen kan band spela vid scenen så finns det lite underhållning för ungdomarna också. Ta dit lite bilder och gör stora skyltar på viktiga händelser som hänt genom åren i Katrineholm. DuD kanske kan framföra en kort teater om katrineholm!"
 125. Göran Dahlstöm sjunger allsång. Det gjorde han så bra igår på Mogenfestivalen. Någon låt av Trio med Bumba
 126. En konsert med våra egna lokal artister tex Martin Sturfeldt, Elin Rombo. Eller andra artister som Peter Mattei och Sofia Carlsson.
 127. Vi ska fira i 100 dagar med 100 olika saker för ALLA mellan 1 och 100 år. Olika fokus olika dagar. Sprida ut de 100 dagarna över hela året. Vi ska fira till 100!
 128. Katrineholms trädgårdsförening har en trädgårdsfestival sedan tidigare. Det skulle man kunna utveckla i samband med 100årsfirandet.
 129. Diggiloo så klart!
 130. Gör något fint av Talltullrondellen kanske med vattenarrangemang och ljusspel...
Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*