16 april 2015

Sommarjobb till alla, för tredje året i rad

Det är 286 ungdomar födda 1998 som har sökt, och får sommarjobb i Katrineholms kommun i år. De jobb som erbjuds varar i tre veckor med sextimmars arbetsdagar.

Lars Härnström, Göran Dahlström och Hanna Runesdotter berättar om kommunens sommarjobbsatsning.
Lars Härnström, Göran Dahlström och Hanna Runesdotter Viadidakt, berättar om kommunens sommarjobbsatsning.
FOTO: Geza Simon

– För tredje året i rad gör vi en storsatsning på sommarjobben. I år lägger vi 2,5 miljoner kronor till sommarjobben. Förutom den miljonen som vi budgeterat för detta ändamål skjuter vi till 1,5 miljoner. Våra ungdomar behöver detta, få en möjlighet att prova på ett jobb och dessutom tjäna lite pengar, säger Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

De jobb som erbjuds varar i tre veckor med sextimmars arbetsdagar och ungdomarna tjänar 65 kronor i timmen, plus semesterersättning.

– Vi befinner oss i ett arbetsmarknadsmässigt svårt läge, många ungdomar i Sverige är arbetslösa. I en sådan situation är det väldigt viktigt, och framförallt roligt, att kunna ge våra ungdomar framtidstro, avslutar Dahlström.

Sommarjobben finns framförallt inom barnomsorg, äldreomsorg, kök, kulturskolan, kyrkogårdar, parkarbeten, Djulö 4H, Sörmlandsidrotten. Bara till Summer Camp 2015 behövs ett femtiotal ungdomar.

Den extra satsningen om 1,5 miljoner kronor ska tas upp för beslut i Kommunstyrelsen den 29 april .

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*