Kommunarkiv

Utsikt från Vattentornet över dåvarande Katrineholms municipalsamhälle

För dig som är intresserad av släkt- och lokalhistorisk forskning eller som i största allmänhet är intresserad av Katrineholms historia, finns det mycket intressant att hämta ur kommunarkivet.

Förutom de kommunala handlingarna som utgör huvuddelen, finns här enskilda arkiv som består av förenings-, företags-, person/släkt- och gårdsarkiv. Ur referensbiblioteket kan småskrifter och årsskrifter utgöra givande komplement till arkivhandlingar, för exempelvis uppsatsarbeten. Dessutom inrymmer arkivet fotosamlingar och dagspress.

Besök arkivet

Det är många som besöker kommunarkivet i olika ärenden. Årligen tar personalen emot cirka 600 besökare och 300 förfrågningar per telefon och e-post.

Exempelvis kommer släktforskare, skolklasser, olika föreningar och andra grupper, men också många privatpersoner på studiebesök.

Studerande vid universitet/ högskola och gymnasium hämtar material till sina uppsatser ur kommunarkivet.

Kommunarkivet får förfrågningar om allt ifrån borttappade betyg, ritningar på äldre bostadshus, kommunala beslut, fotografier på nedlagda affärer till Elin Håkanssons klippsamling eller Carl Fredrikssons husritningar.

Besöksadress

Trädgårdsgatan 1, AVA-Huset

Öppettider

Besök efter överenskommelse
Telefon: 0150-570 30 eller 570 31
E-post: kommunarkivet@katrineholm.se

Boka tid

Ring eller e-posta alltid för att bestämma tid för besök. Arkivpersonalen är  ute på olika uppdrag och finns kanske inte på plats om man dyker upp oanmäld.

På arkivet arbetar

Eva Peterson

kommunarkivarie

Roland Blomkvist

arkivassistent

Kommunarkiv
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunarkiv
* = Obligatorisk uppgift
*