Texten Katrineholm 100 med fyrverkerier i bakgrunden

Katrineholm fyller 100 år

www.katrineholm100.se

 

Snart är jubileumsåret 2017 till ända. Ett varmt tack till alla er som bidragit med idéer, planering och hårt arbete för att skapa ett innehållsrikt 100-årsfirande 2017. Ett helt år av firande kräver att många engagerar sig. 100-årskalaset har varit en unik möjlighet att bygga stolthet, delaktighet och stärka bilden av vårt Katrineholm, i och utanför staden. Jubileet har byggt på medskapande. Ett 100-årsjubileum för, om och med katrineholmare. 

Firandet tar avstamp i historien och det Katrineholm står för idag, samtidigt som vi vill att det ska lyfta framtidsplanerna för staden. På jubileumswebben www.katrineholm100.se kan du följa det löpande arbetet och ha koll på de arrangemang som genomförs.

Avslutande nyårspromenad

Vi avslutar 100-årsfirandet 2017 på samma magiska sätt som vi började! Det blir nyårspromenad, scenshow och fyrverkeri. Vi ses klockan 15:30 i Djulö allé  Program och trafikinformation


Jubileumstidningen

Du som bor i Katrineholms kommun fick i december 2016 en tidning i brevlådan med ett smakprov av det som sker under 2017. För det uppdaterade programmet se evenemangskalendern.

Jubileumstidningen

Jubileumstidningen LÄTTLÄST

Jubileumstidningen LÄTTLÄST

Planeringen

Våren 2015 fick projektet, via en tävling, in hela 130 förslag på hur ni skulle vilja fira. Dessa förslag har vi använt i planeringen av jubileet.
Alla förslagen från tävlingen hittar du här
 

Ett första steg till att spinna vidare på dessa idéer togs tillsammans med representanter för föreningar och näringsliv i samband med en kick-off i januari 2016. Diskussioner och idéer som kom fram under det mötet finns publicerade på en digital anslagstavla i verktyget Trello.  

Katrineholms kommun har avsatt 3 miljoner kronor för firandet. Pengarna ska användas för att skapa minnesvärda upplevelser under 2017, med tonvikt på årets första sex månader. Viktigt har varit att ge katrineholmare som vill driva sina egna idéer möjlighet till ekonomiskt stöd. Det gjordes genom Mitt drömprojekt. 

Katrineholmsfanfaren
En fanfar kan användas vid olika tillfällen som t.ex. vid festligheter. Och när Katrineholm firar 100 år är det ett perfekt tillfälle för både fest och fanfar. ”Katrineholmsfanfaren” som är skriven av Göran Kunstberg ger både musikalisk energi och glädje. Melodi-instrument ni hör i fanfaren är en skotsk säckpipa.

Nyårspromenaden - Katrineholmsfanfaren

Första gången fanfaren användes var på invigningen till nyårspromenaden som var startskottet för katrineholms 100-årsfirande. 

Hur låter Katrineholmsfanfaren?
Här nedan kan du lyssna på låten och även ladda ner den till din dator eller smartphone. Lyssna på låten genom att klicka på playknappen.

Loading the player ...


Ladda ner  Katrineholmsfanfaren.

(Högerklicka på länken och välj: Spara mål som)


Ringsignal för Katrineholmsfanfaren
Ladda ner ringsignalen av  Katrineholmsfanfaren

(Högerklicka på länken ovan i blå text och välj: Spara mål som)

Har du en
Android telefon och vill använda Katnieholmsfanfaren som ringsignal?

Gör då såhär:
Ladda ner ringsignalen här ovan
Koppla din telefon till din dator
gå in på "Dator"
Öppna din telefons mapp
Gå in i mappen där alla dina ljudfiler finns
Kopiera Katrineholmsfanfaren och klistra in den i musikmappen.Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Projektledare Katrineholm 100 Jessica Sjögren
Telefon: 0150-577 70
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*