Tobias Karlsson - yrkeslärare

Detta läsår ser Tobias bland annat fram emot att få se sina femton mentorselever arbeta sig mot sin student. Arbetsmoral är bara en av de saker som Tobias tycker att det är viktigt att hans elever har fått lära sig under tre år på VVS- och fastighetsprogrammet.

På VVS- och fastighetsprogrammet är det öppna dörrar in till lärarna som gäller. Eleverna är i sin egna lilla del av Lindengymnasiet på Kungsgatan i Röda Huset. Här har de verkstad, labbsalar och klassrum. Just nu byggs det för fullt på nya stationer där elever ska få öva. Installationer och övningar ska förnyas.

Tobias i svetsverkstaden
Tobias Karlsson - yrkeslärare inom VVS

Nyligen har lärarna hälsat arton nya elever välkomna till en utbildning med goda framtidsutsikter och till en engagerad bransch. ”Ofta får våra nya elever våra gamla elever som handledare när de kommer ut på företagen”, berättar Tobias. Han brinner för att möta ungdomar och lära ut ett yrke som han själv varit verksam i under många år. Han har haft eget företag och bland annat gjort tio år i Stockholm på företag som Bravida och Björnbergs Rör.  Så när Tobias för cirka 2,5 år sen startade på Lindengymnasiet så var han ny i läraryrket men med en massa arbetslivserfarenhet att lära ut.

Tobias i verkstaden
I klassrummet / verkstaden på jobbet

Fritiden då? Jo, den verkar vara fulltecknad. Bandet Homosapiens Blå är det största projektet som tar sin tid varje dag. Ibland i form av idéer som dyker upp, ibland repar de eller så skriver Tobbe på nytt material.  Några spelningar är också inbokade. I höst går de in i studion och spelar in. ”Det känns nervöst men väldigt kul”, säger Tobias. Musiken har blivit lite lugnare med åldern och han beskriver bandet som ”mera åt Bo Kaspers”.

På scen
På scenen med bandet. Kanske känner ni på Lindengymnasiet även igen mannen i bakgrunden?

När Tobias inte spelar gitarr och sjunger så ägnar han sig åt hundar. Han var så kallad figurant under 10 år och deltog på olika tävlingar för hundar. Han har tränat spårning, apportering och skydd och just nu så har han en Lhasa apso som han tränar agility med.

Tobias med sin Lhaso apso
Tobias med sin Lhasa apso

Så VVS, musik och hundar i all ära men snart kommer en stark konkurrent om tiden. Tobias och sambon väntar barn och nedkomsten är nära! Så inom kort ska han ta lite föräldraledigt men det blir bara tio dagar till att börja med i alla fall.  Det är ju ett gäng blivande studenter som behöver sin mentor sitt sista år!  

PS!

Lilla Ester föddes den 31 augusti! Stort grattis till Tobias med familj! DS!

Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*