8 april 2016

Semi i Unga Ekokockar

Tisdagen den 19 april går semifinal fyra av fem i tävlingen "Unga Ekokockar" av stapeln i Mjölby. Då ska Cornelia, Sofia och Sandra tävla!

Sandra, Cornelia och Sofia
Sandra Franzén, Cornelia Fransson och Sofia Törne

"Innan vi fick reda på att vi gått vidare så var vi väldigt nervösa med tanke på att det var många skolor som sökte", säger Cornelia. "Vi förväntade oss inte att vi skulle komma med från första början. Så det vart en rolig överraskning att vi vart utvalda att få delta".

I semifinal fyra tävar dessutom:

Elof Lindälvs Gymnasium, Kungsbacka
Gislaveds Gymnasium
Dackeskolan, Mjölby
Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg 
Jenny Nyströmsskolan, Kalmar

Tävlingen Unga Ekokockar arrangeras för sjätte året i rad av en förening, "Ekokockar", som har KRAV som sponsor. Målet är att lyfta intresset för hållbar ekologiskt producerad mat hos de unga blivande kockarna. I år har extra många lag som har tagits ut eftersom kvaliteten på tävlingsbidragen har varit ovanligt hög. De som får delta är elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammt som går i årskurs 2.

Semifinalerna är i Stockholm den 8 april, Lycksele den 15-16 april, Mjölby den 19 april och i Växjö den 21 april. Läs mer på föreningen Ekokockars hemsida.

I skolans restaurangkök
En bild från i höstas när tjejerna förberedda sitt bidrag.

Våra tjejer förbereder sig genom att planera och att laga och laga och åter igen laga sina rätter. Och de har en mycket positiv inställning till hela tävlandet och peppar varandra. "Konkurrensen verkar vara väldigt stor men vi tror på oss själva och siktar på vårat gemensamma mål - att ta oss till final", säger Cornelia.

Finalen går den 16 november i Malmö på mässan Nordic Organic Food Fair.

 

Text och foto: Lena Rosenberg

Källa: http://www.krav.se/unga-ekokockar 2016-04-08

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*