8 september 2015

Programdag på Linden

På Djulö och på Stalls Backe har våra elever deltagit i diverse aktiviteter. Några hade promenerat ner via stationer och andra hade tipspromenad på vägen. Solen sken över samtliga!

VF spelar fotboll
Eleverna på VVS- och fastighetsprogrammet möttes dagen till ära i en fotbollsturnering på Stalls Backe. I skrivande stund finns inget vinnande lag korat. Förmodligen kommer stolta mentorer att höra av sig med bilder och då kompletterar vi givetvis denna artikel.

VF14
Taktiksnack för VF14 - VVS- och fastighetsprogrammet årskurs 2.

Petra och Kia
Petra och Kia höll koll på elever från Hotell- och turismprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet. De var för tillfället utspridda i skogarna och hade fullt upp med att samla in  saker från naturen. På listan fanns bland annat en levande gråsugga, diverse bär och en blommande maskros.

Straffspark
Vartefter eleverna kom tillbaka från skogen så fick de delta i andra aktiviteter. På bilden skjuts det straffsparkar mot en lite annorlunda "målvakt". Kan berätta att denna boll gav 5 poäng när den rullade in precis där den skulle.

Bollprick
Att pricka boll har visat sig över åren vara rätt svårt. Lärarna kan berätta att de i alla fall en gång har varit med om att en elev, på första kastet, satte en hundrapoängare. Annars brukar det vanligtvis vara skralt med poäng på de tre tillåtna kasten som varje elev har.

Reidun och Hoffa
På Reidun och Hoffas station gällde det att kasta stövel och då helst hamna i den minsta ringen på gräset. Desto mindre ring desto högre poäng!

Nätet
Nere på Djulö höll Ekonomiprogrammet och Handelsprogrammet till. Här är det verksamhetsledare Britt-Marie Eriksson som kvalitetssäkrar stationen "Nätet". Allt gick bra och Britt-Marie är nu åter på kontoret.

Mitt i prick
Att kasta mitt i prick kan vara svårt nog utan en fotograf som kräver en bild på en "Bulls Eye". Det gick rätt hyfsta ändå och pilarna hamnade på tavlan, i stort sett hela tiden.

Håkan och stövelkastning
Mer stövelkastning, fast denna gång gällde det inte precision utan mer styrka och drag i svinget! Längsta kastet vinner och Håkan Strömlid är enväldig domare.

Lunchservering
Micael Nicander såg till att eleverna fick pastasallad till lunch. Denna dag direkt serverad från hans bil som tillfälligt fått bli en "Food-truck".

Kubb
Efter lunchen väntar kubb och brännboll bland annat innan dagen avslutas. Trevliga aktiviteter i trevligt väder med trevliga elever - så får dagen sammanfattas!

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*