6 maj 2014

På väg mot SM

Johan Skagerström gick ut från VVS och fastighetsprogrammet våren 2013. Innan han slutade var han med i uttagning till Yrkes SM. Det gick bra för Johan, både i tävlingen på Lindengymnasiet och på länsnivå. Den 14-16 maj representerar han Svealand i Yrkes-SM i Umeå.

Detta betyder att Johan nu får ta ledigt från arbete på Biltema och friska upp minnet i Lindengymnasiets VVS-lokaler. Johan ser fram emot tävlingen där han kommer att ställas mot mästarna i Norrland och Götaland.

Johan vid ritbordet

Ritningar och mätningar är en viktig del av VVS. Här klurar Johan på en lösning. När tävlingen väl sätter igång mäts allt han presterar, både i tid och i millimetrar. Det tillåts väldigt få felmarginaler. Redan vid minus 2 millimeter kommer det första poängavdraget.

Johan vid anläggning

De tävlande tilldelas praktiska uppgifter som de i dagsläget vet väldigt lite om. Lärarna på VVS och fastighet har byggt upp attrapper som Johan övar på. Det Johan har fått veta om momenten är att han kommer att få göra en komplettering i ett badrum och utföra installation av rörledningar. Tävlingarna i Umeå pågår i totalt 17 timmar. Övriga tävlande i gren VVS-montör är Jonas Lundgren från Vidsel/Luleå och Olof Bondesson från Torsås/Kalmar.

Johan vid anläggning

Johan rekommenderar andra att söka till VVS och fastighet. "Man lär sig på ett annorlunda sätt - lär sig av att göra. Det är mindre teori och mer praktik."

 Johan i verkstad

I framtiden så kommer Johan att studera vidare. I dagsläget så går tankarna åt att plugga till VVS-ingenjör. Vi håller tummarna ordentligt för att Johan ska göra så bra ifrån sig som möjligt i Umeå och hoppas förstås att denna talang kommer åter in i branschen i framtiden, kanske som VVS-ingenjör?

Uppdatering:

Vi vet nu att Johan Skagerström tog GULD i tävlingen. Stort GRATTIS hälsar alla vi på Lindengymnasiet.

https://www.flickr.com/photos/yrkessm08/14176223086/in/set-72157644688271752

Läs gärna om Yrkes SM http://worldskills.se/yrkes-sm/

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*