23 oktober 2015

Nya mentorer på Hotell- och turismprogrammet

Från höstterminen 2015 så har vi tre nya mentorer på Hotell- och turismprogrammet. Sarah, Reidun och Petra bidrar med väldigt olika och väldigt mycket kunskaper. En östgöte, en närking och en hemvändande sörmlänning lär nu ut allt de kan inom turism till tre årskullar på Lindengymnasiet. Och det är inte lite detta gäng kan!

Reidun Sarah och Petra på Lindengymnasiet
Från vänster: Reidun Johansen, Sarah Åkerblom och Petra Eriksson

Sarah Åkerblom är 26 år och pendlar till Katrineholm från Norrköping. Hon har både lång erfarenhet från turismnäringen och en gedigen utbildning inom branschen. Hon har bland annat arbetat som reseledare, receptionist, hotellbiträde, bartender och så har hon serverat! Hon har en kandidatexamen som turismvetare och en påbörjad magister inom destinationsutveckling. Sarah har också läst en yrkesutbildning med inriktning mot äventyrsturism och friluftsliv.  När Sarah trivs som bäst på arbetet så är eleverna glada och pigga och klasserna har full närvaro. Hon gillar interaktion i klassrummet! ”Så wok till lunch, från restaurangen, då är dagen toppen”, säger Sarah. Idag undervisar hon i ämnen som är kopplade till hotell och konferens. Hon har även entreprenörskap och arbetar både med UF, Ung företagsamhet, samt Gymnasiearbetet som är en kurs i årskurs 3 där eleverna visar upp sina samlade färdigheter från hela gymnasietiden.
När Sarah inte undervisar på Linden så är hon helst ute i skogen med sin sambo och sin hund. En favoritplats är Östergötlands skärgård där familjen bor. Kanske är det just i naturen som Sarah utvecklat ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor? Något som elever kommer att märka av så småningom, lovar hon.

Sarah Petra och Reidun i klassrummet
I hotell- och turismelevernas hemklassrum

Reidun Johansen har flyttat hem igen, till sina rötter i Katrineholm, efter att ha bott i Spanien i många år. Med sig åter har hon en make från Spanien, tre hundar och tre katter. Två hästar är dock fortfarande kvar. I Spanien har hon bland annat drivit ett eget företag i turistbranschen och tagit gäster från hela Europa ut på långritter i Pyrenéerna. Hon har även arbetat som färdledare hos en av Sveriges största researrangörer och på huvudkontoret för en stor internationell hotellkedja. Där arbetade hon med produktinformation, internutbildning och interninformation. Hon har hunnit med att arbeta på hotell i Åre och på en on-line bokning för hotell i hela världen. Reidun har således mycket erfarenheter att dela med sig av till våra elever! Idag undervisar hon i ämnen kopplade till turism och så spanska då också förstås.
På fritiden så tränar Reidun gärna spår med sina hundar eller pysslar om torpet som ligger i närheten av Vingåker. Hon skulle också vilja ägna tid åt ridning och yoga men tid är en bristvara just nu när det är mycket att sätta sig in i. ”Den första tiden har varit intensiv men väldigt rolig”, säger hon om sitt nya arbete.

Rediun Sarah och Petra
På våning ett finns hotell- och turismelevernas klassrum

Petra Eriksson bor med sin familj, man och två tonårsbarn, på en gård utanför Örebro. Hon är utbildad gymnasielärare i ämnena historia och engelska och har arbetat som lärare i dryga tio år.  ”Nu har jag varit på Linden i två månader och jag trivs fantastiskt bra”, säger hon. En vanlig arbetsdag för Petra börjar med gröt och kaffe, sedan rullar det på med lektioner och möten med elever och kollegor. På frågan hur en riktigt bra dag på arbetet ser ut svarar hon att alla dagar är bra dagar även om vissa är mer utmanande än andra. När hon inte är på jobbet är det familj och vänner som gäller och med två idrottsutövande barn blir det många timmar på fotbollsplanen och i innebandyhallen. Sång, musik, trädgården och skogen är andra intressen som ger Petra energi. Periodvis ägnar hon sig också åt att simma, cykla, åka skidor och träna.

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*