26 maj 2016

Hon tävlade i Årets kockelev

Sabina kvalificerade sig till tävlingen Årets kockelev. Det blev ingen vinst i tävlingen men det är en vinst i sig, bara att vara en av de åtta finalisterna!Sabina Kickmaier

Så Sabina, hur var det nu att tävla?

Jag tyckte att det var en rolig upplevelse att tävla. När jag gick därifrån den dagen var jag en erfarenhet rikare. Det var spännande att möta alla mina medtävlande och få chansen att knyta nya band med människorna närvarande på tävlingen.

Är du nöjd med din insats?

När allt var över kunde jag inte riktigt smälta att det faktiskt VAR över. Det är först nu ett par veckor senare jag kan se tillbaka på det och reflektera över hur allting gick och hur det kändes. Jag är nöjd över min insats. Både över all tid jag la ner innan och för hur jag presterade på tävlingen. Jag lyckades vara mig själv även under de mest pressade situationerna under tävlingen och jag hanterade dem på ett väldigt bra och lugnt sätt vilket jag kan se tillbaka på med ett leende på läpparna.

Vad tar du med dig för erfarenheter in i framtiden?

Varje utmaning man går igenom här i livet gör en alltid en erfarenhet rikare och efter tävlingen gick jag självklart hem med många nya erfarenheter och intryck. Jag lärde mig mycket genom att iaktta mina medtävlande under tävlingens gång. Om det är just någon speciell erfarenhet jag tänker mer specifikt på är det inget speciellt jag tänker på utan jag tänker på hela helhetsintrycket som en erfarenhet jag tar med mig i framtiden. Det var roligt att tävla!

Något du vill lägga till?

Jag vann inte årets kockelev men jag vann på ett sätt många andra grejer, nya kontakter och erfarenheter. Detta var en utmaning för mig och jag bevisade det genom att leverera på det bästa sätt jag kunde och jag ska vara nöjd. Min klass, mina lärare och min mentor Ida var under hela tävlingens gång där och kollade på när jag tävlade. Det gav mig stöd. När jag kollade upp och såg deras ansikten vart jag glad och ännu mer taggad på att få laga maten jag hade komponerat och leverera det till juryn. Nu till studenten och framtida äventyr kan jag titta tillbaka på tävlingen med glädje och veta vad jag ska jobba på inför framtida projekt. Vi får se vad vuxenlivet har för utmaningar att erbjuda på först och främst…


Vi på Lindengymnasiet ser också fram emot att få se vilka utmaningar Sabina tar sig an i framtiden. Det blir säkert spännande saker!

 

Text: Lena Rosenberg och Sabina Kickmaier

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*