25 mars 2014

Besök på Lindengymnasiet

Måndagen den 24 mars besökte bildningsnämndens ordförande Anneli Hedberg och riksdagsledamoten Caroline Helmersson Olsson Lindengymnasiet. De fick en rundtur på skolan och besökte Lindengymnasiets olika yrkesprogram.

Caroline, två elever och Anneli
Ett av programmen som besöktes var VVS- och fastighetsprogrammet. Här ses till vänster Caroline Helmersson Olsson, två elever och så bildningsnämndens ordförande Anneli Hedberg.

Anders Fors
Anders Forss, lärare på VVS- och fastighetsprogrammet visar olika konstruktioner. Alla yrkeslärarna på programmet har erfarenhet från branschen.

Visning
VVS- och fastighetsprogrammet ligger i ändamålsenliga lokaler och politikerna visades runt.

Lektion
Anneli Hedberg blev mycket imponerad av lärarna på VVS och Fastighet för bland annat deras positiva inställning till eleverna vilket skapar en trygghet och vikänsla med hög närvaro.


Caroline Helmersson Olsson tyckte att Restaurang och livsmedelsprogrammet var väldigt intressant.

I köket
I skolans restaurang lagas varje dag ca 700 portioner mat.

Nyfikna i köket
Det finns mycket intressant att se i Lindengymnasiets restaurangkök.

Även Handels och administrationsprogrammet besöktes under dagen. Anneli Hedberg säger "Vi hann även träffa lärare på Handelsprogrammet som arbetar aktivt tillsammans med Svensk Handel för att hålla en hög kvalité på utbildningen anpassad efter branschens behov."

Lunch

Besöket avslutades med en lunch i restaurang Resedan.

Anneli Hedberg säger efter besöket "Ett positivt besök där vi mötte en engagerad skolledare och  lärare som  tillsammans med branschorganisationerna arbetar för att kvalitetssäkra yrkesutbildningarna. En tro på elevernas förmågor och anpassning till de individuella behoven skapar trygghet och ger bra förutsättningar för höga studieresultat."

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*