7 mars 2016

Årets UF-skola

Lördagen den 5 mars ställde runt etthundra UF-företag ut på mässan "Entreprenörskap på riktigt". Lindengymnasiet åkte dit med förväntansfulla unga företagare, engagerade lärare och en massa material till olika montrar. Gänget åkte hem igen på kvällen med fyra tunga priser i bagaget.

Mässhallen
Mässhallen under näringslivsdagarna

Under näringslivsdagarna i Strängnäs så samlades inte enbart företag från orten utan också företag från Södermanlands gymnasieskolor. Ungdomar som under sin gymnasietid planerar, startar, driver och avvecklar sitt företag, sin alldeles egna idé. Ungdomarna arbetar med både varor och tjänster och genom att starta ett företag inom UF, Ung företagsamhet, får de möjlighet att både lyckas och misslyckas och få med sig många lärdomar in i framtiden. Organisationen Ung Företagsamhet tillhandahåller utbildningar och material till de unga företagarna och till lärarna. Allt med syfte att främja kreativitet och företagsamhet.

Lindengymnasiet reste till mässan med företag från fyra program: Handels- och administrationsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Hotell- och turismprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. Här nedan bilder från mässan och många av våra företags montrar:

 Olika företag

Fler utställare

Rosa Kuddarna UF

Montage av bilder på flera UF-företag på mässan

Lärarna rapporterar om väldigt fina montrar och nöjda elever. Några företag hade sålt över förväntan under dagen. Det var mycket folk på plats och stundtals väldigt trångt, som det ska vara på en populär mässa. Dagen avslutades med en stor prisutdelning och det gick riktigt bra i år, igen.

Handmade UF tar emot ett av sina två priser på scenen
Handmade UF får pris för "Bästa vara" på scenen

Handmade UF består av sex killar från VVS- och fastighetsprogrammet. De tillverkar lampor av rör. "För att de kan" enligt Katrineholms-Kuriren 2016-03-07. Under mässan tog de hem första pris för Bästa Hantverk och första pris för Bästa vara. Härliga vinster som nu tar killarna hela vägen till SM som går av stapeln i Älvsjö i maj. 

Årets hantverk - lampor från Handmade UF
"Årets hantverk" tillverkas av killarna från VVS- och fastighetsprogrammet på Lindengymnasiet

UF-företaget Embrace UF tog en tredjeplats i kategorin "Bästa webb"! Läs på deras blogg: http://embraceuf.blo.gg/

Superstolta kan vi också berätta att vi försvarar förra årets titel som Årets UF-skola i Södermanland och åter igen tar hem titeln till Katrineholm.

Maria och Fredrik, UF-lärare, tar emot pris
Maria Jacobsson och Fredrik Hernblom, samordnare för Handels- och administrationsprogrammet samt Ekonomiprogrammet tar emot pris för Årets UF-skola i Södermanland på scenen.

Det här är givetvis en arbetsseger för våra elever, engagerade lärare, rektor och inte minst verksamhetsledare Britt-Marie Eriksson som brinner för UF och stöttar sina elever och personal. Att få se Lindengymnasiet presenteras som vinnare på den stora skärmen under prisutdelningen, det är mäktigt! Nu har vi en titel att försvara även nästa år och stafettpinnen lämnas så småningom över till nya elever. Bara att fortsätta det utmärkta arbetet!

Scenen

Skicka ett tips om sidan till någon
Lindengymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-577 01
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Lindengymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*