Kulturskolechefen har ordet

Ljusare tider

Varje dag blir några minuter längre än dagen innan – och så håller det på nu ända till midsommar!

På Kulturskolan är vi i full gång. I alla rum skapas det, sex dagar i veckan.

Jo för ni vet väl att vi har öppet också på lördagarna nu. Öppen kulturskola mellan kl 10.00 och 13.00. Då kan alla 6-15-åringar komma och måla, spela, dansa, slöjda m.m. Lite olika aktiviteter varje lördag. I vår samarbetar vi också med Åsa folkhögskolas streetdansutbildning.

Det har under hösten varit en väldigt uppskattad verksamhet, med mer än 30 barn varje lördag.
Vi håller också öppet torsdag-lördag på sportlovet.

Kulturskolan medverkar också i Lyckliga gatorna, eftermiddagsverksamhet på Östra, Västra och Nyhemsskolan, med bild, slöjd, musik och cirkus.

En förmiddag varje vecka åker vår buss ut till en skolgård och bjuder in till att spela i band. Bussen är utrustad som ett ensemblerum.

I Röda lådan, vår nya lokal i huset intill, har teatern etablerat sig i sin svarta låda, med många kurser för alla åldrar.

Våren som kommer blir en form av tillbakablick med två föreställningar med det bästa innehållet i tidigare musikal- och storföreställningar.

Först ut är KRAM – en föreställning med musikallinjen, kulturmix- och teatergrupperna.Söndag 18 mars i Tallåsaulan. Sen kommer den stora konserten ”BEST OF...” med musiken från sex storföreställningar, från 2005 och framåt. Kontraster, Musikal till Max, Madam under jorden, Gast, Brustna vingar, 101:an... 

Välkomna till Kulturskolan – skolan du längtar till!

Lennart Ejeby
Kulturskolechef

Kulturskolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-573 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturskolan
* = Obligatorisk uppgift
*