Sven Boräng

Vad betydde tiden i musik/kulturskolan för dig?
I dud så fick jag min första kontakt med teater i ett större sammanhang. jag hade hållit på lite med teater innan men det var genom de årliga musikalerna som fanns på min tid som jag verkligen fick utlopp för min kreativitet. Jag satt med i styrelsen ett kort tag och ledde studiegrupper. Det fick mig att ta ansvar och utveckla mig själv genom att lära och/eller hjälpa andra.

Berätta kort om vad du gjort efter tiden i musik/kulturskolan?

Efter dud och gymnasiet så började jag en utbildning i Göteborg. Skolan heter Wendelsberg och det är en teaterpedagog/ skådespelarutbildning. Där gick jag i tre år. Efter det försökte jag frilansa som skådespelare i två år innan jag kom in på scenskolan i Malmö där jag går nu.

Vilka planer har du framöver?
Jag går andra året av tre på skolan nu och försöker utmana mig varje dag så att jag lär mig så mycket som möjligt under min tid här. Under sommaren ska jag spela teater med min frigrupp originalteatern och till hösten åker jag på praktik. Efter att jag har tagit min examen så ska jag kämpa för att få vara med i många roliga uppsättningar och försöka få filma mer.

Vill du ge något råd till dagens elever?
Utmana dig själv. Tro inte att du är bäst och fullärd, det kan kännas bra för stunden men det gör bara att du inte lär dig mer. Titta mycket på teater eller dans eller musikal och fundera på vem du tycker är bra och vad det är som gör dem bra. Ta kontakt med folk du tycker är duktiga och prata med dem.

från 2010

Skicka ett tips om sidan till någon
Kulturskolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-573 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturskolan
* = Obligatorisk uppgift
*