Luis Haraldsson


Vad betydde tiden i musik/kulturskolan för dig?
Kulturskolan i Katrineholm gav mig oerhört mycket på många sätt. Fantastiska lärare som stöttade min inställning och lust till att öva och utvecklas med musiken. Under min mest aktiva period kunde jag spendera upp till fem dagar i veckan med en individuell pianolektion samt involvering i storband och stråkorkester. Idag är mina toppminnen konsertresa till Tjeckien -06, huvudpianist i "Musikal till Max -07" och uppdrag som notarrangör -09.

Två människor är väl värda att lyftas fram:

  • Inger Bergfjord, min första pianolärarinna som såg till att jag spelade rätt tonart (C-moll) i Robert Wells egen komposition "Rhapsody In Rock".
  • Ola Halvarsson, numera god vän som har funnits med sedan skoltiden och även hjälpt mig i livet kring musiken.


Berätta kort om vad du gjort efter tiden i musik/kulturskolan?
Efter Kulturskolan blev det gymnasieutbildning på RYTMUS i Norrköping. Parallellt med studierna musicerades det på alla håll och kanter i många olika sammanhang.

Vilka planer har du framöver?
Den 20 maj 2015 firade jag nio år på scenen och ett par dagar senare släpptes min debutsingel - "Ett Liv". Visst, jag har varit sparsam med framträdande den senaset tiden, men det finns tydliga förklaringar till det. Just nu arbetar jag med det egna projektet "Debutkonserten", vilket innebär att det presenteras 15 låtar på 15 veckor med avslut den 28 augusti. Kan lätt beskrivas som något massivt och det är tanken. Det handlar om att skapa en stark grund och repertoar för framtiden där publiken kan få beröras med min text och musik.

Vill du ge något råd till dagens elever?
Just nu får jag leva min dröm och jag får leva mitt liv som jag vill. Kärleken till musiken är en sak men det är mycket viktigare att veta varför du musicerar. Du ska bestämma vad du vill göra, ingen annan ska få påverka dig. Du ska sätta nivån på det du gör, det handlar inte om att utöva det mest komplicerade. Grundidén måste vara glädje, tro på dig själv, följ din dröm och bli ett med musiken!

Skicka ett tips om sidan till någon
Kulturskolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-573 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturskolan
* = Obligatorisk uppgift
*