Våra texter

Här lägger vi upp texter som våra elever på skrivarkursen har gjort.

2017

Alexander Nyman Wicksell (elev på Kulturskolans Skrivarkurs) har skrivit en briljant fortsättning på en början. Jag skrev alltså en början, varpå Alexander tog vid och skrev fortsättningen...

"...ansiktet svepte förbi utanför fönstret, lika snabbt som en tanke. Simon fortsatte dricka sitt kaffe och höll kvar sin drömmande blick ut genom rutan. Han tog en djup klunk. Envist hade han fortsatt på sitt nya spår, att dricka kaffe utan socker. Han hade räknat ut att de sockerbitar han konsumerade genom sitt kaffe under ett års tid kunde jämföras med att äta 730 kanelbullar om året.

Förutsatt att de var standardstora. Vad nu en standardstor bulle var för något.
Allt bara blev större och större nu för tiden. För tre somrar sedan hade Simon varit i Göteborg med sin fru. De hade gått på något café som man tydligen skulle besöka och de hade delat på en bulle och blivit ordentligt mätta båda två. Bullen hade varit runt 20 centimeter i diameter.
Vad är det för en bulle?
Fru… Lena… Kunde det vara möjligt? Självklart inte.
Hur många sekunder hade passerat sedan han sett ansiktet utanför fönstret.
Det var Lena på pricken. Men det gick inte! Hon hade ju varit död sedan länge, och nu hade hon svept förbi hans fönster. Han tappade koppen som spred kaffe över hela morgonrocken. Där kom hon igen. Och igen. Och igen! Hon var överallt. Simon spärrade upp sina ögon och tog på sig sina glasögon, läsglasögon och monokeln, men alla var kvar.
Nu var hela gatan full av Lenor. Han sprang in på toaletten och skvätte vatten på sig.
Men när han tittade upp och in i spegeln så stod Lena bakom honom. Han slog till henne och sprang in i sovrummet. Nu skulle han bara klä på sig och springa ut till bilen, köra till jobbet och glömma allt. Inne i sovrummet så öppnade han garderoben, men där, i hans kläder, hängde tre Lena på galjen. Han sprang ut till bilen och hoppade in. Men där inne satt fem Lena. Och då smällde han upp dörren och sprang ut på gatan iklädd morgonrock. På andra sidan gatan satt herr Ivar och tittade på Simon som helt ensam sprang i morgonrock på vägen. Och då skrattade herr Ivar och tog en tugga av sin bulle i standardstorlek.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kulturskolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-573 00
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturskolan
* = Obligatorisk uppgift
*